Skutečnost, že finále soutěže Tuning Cup 2012 a vlastně tím i vrchol sezóny se konal začátkem září, nezměnila nic na tom, že ještě sezóna nekončí. Pouhý týden se část aktérů finále rozjela na jeden z nejpohodovějších srazů u nás – na malebné letiště Plasy

XVI. Tuning, Styling a Hi-fi sraz Plasy

Počasí od brzkého rána napovídalo, že léto ještě nekončí, a že opalovací krémy budou potřeba. Kdo měl to štěstí, že mu kára od finále jen stála v garáži, stačilo mu pouze utřít po příjezdu prach, měl auto připravené a mohl se zařadit do fronty ostatních vozů, čekající na představení na plachtě, kde na něho čekali zkušení porotci a také přihlížející diváci. O spolupředstavování aut a celodenní zábavu na plachtě se starala osvědčená dvojice Honza “Bary” – Janička “Chaotička”.

Best of Best – VW Corrado

V pozdějších odpoledních hodinách přišla na řadu oblíbená tombola a vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a předání pohárů těm nejlepším. Ten nejcennější – pohár Best of Best srazu si zaslouženě odvezlo domů VW Corrado Honzy Schneidera, stejně tak i za vítězství ve své kategorii, interiér a motor styling.

Best Airbrush

Pozornosti nám neušlo ani vyhlášení doplňkové kategorie Best Airbrush, kdy se ze zaslouženého prvenství díky kresbě “Guardian Angel” na spodku své červené Fabier, a tím i dovršení zlatého hattricku zde v Plasech stal Filip “Fíla” Taubner, autor dnes již nemála airbrushí a pinstriping děl brázdících naše i zahraniční srazy.

Nám nezbývá než doufat, že i přes neférový boj pořadatelů o návštěvníky srazů, se příští rok začátkem léta opět sejdeme na tomto pohodovém srazu a skutečné rozloučení se sezónou bude 12.-14.10.2012 na 15.srazu SKODAHOMNE.cz.

Text, foto : Filip Taubner (Fíla)

Fotogalerie XVI. Tuning, Styling a Hi-fi sraz Plasy