Předposlední zářijový víkend se uskutečnilo hned několik zajímavých srazů. Jedním z nich byl sraz poblíž České Skalice v malebném autocampu Rozkoš u stejnojmenné vodní nádrže.

V hlavní roli počasí

Stejně jako na květnové návštěvnosti 19. srazu se i tentokrát projevil vliv počasí. Od časného rána převládali přeháňky a teplota neslibovala nic dobrého. Naštěstí pro účastníky srazu se počasí umoudřilo a celé odpoledne jsme již absolvovali bez jediné kapky. Na celkové návštěvnosti se také podepsalo konání srazu ve Vyškově a počet vozů s okřídleným šípem ovlivnily také ryze škodovácké srazy v Běšinách a v Želivě.

Soutěžní klání

Samozřejmostí tohoto srazu bylo také velké množství soutěží. Již klasickým kláním byla soutěž Show & Shine, která byla rozdělena celkově do 10 kategorií. Tato soutěž byla také doplněna o speciální kategorie „Best of“, kde bylo například hodnoceno nejzajímavější lakování vozu nebo vzhledové provedení motorového prostoru. Na své si přišli na tomto sraze také vyznavači hlasitých výfuků a bylo také možné se zúčastnit soutěže o nejnižší vůz srazu.

Pohodová nálada

I přes počasí a celkově malou návštěvnost si nikdo ze zúčastněných nenechal zkazit náladu a celý den se nesl v pohodovém duchu. Byla možnost podebatovat nejen o upravených autech a prohlédnout si některé zajímavé vozy zejména majitelů z blízkého okolí tohoto srazu. Oproti jiným srazům u nás byl překvapující také výběr občerstvení, kde si na své přišel opravdu každý, a bylo tak možné si také objednat něco pro zahřátí.

Za celým dnem udělalo pěknou tečku také počasí, kdy nás na zpáteční cestě ze srazu doprovázelo sluníčko. Společná cesta z tohoto srazu tak byla zajímavým a velmi relaxačním požitkem, který zpestřoval úchvatný zvuk Fanoušova pětkového Golfu R32.

Sraz v autocampu Rozkoš má své kouzlo a rozhodně stojí za návštěvu. S námi se tam v příští sezóně jistě setkáte. Vychutnejte si také několik doplňujících fotografií z tohoto srazu.

Fotogalerie 20. Tuning Rozkoš

Text-foto:Antonín Cicvárek