Kromě převozu osob a dělání dojmu na souseda bývá jednou z nejdůležitějších funkcí vozu převážení větších či menších zavazadel, tašek, kufrů, zvířecích miláčků, případně i kusů nábytku.

To, že je velikost zavazadlového při nákupu auta hodně důležitá, potvrzuje i odborník z AutoESA, kde stojí Škodovky na vrcholu žebříčku prodejnosti. „Objem kufru je jednou z vlastností vozu, které nelze žádným způsobem modifikovat. To si zákazníci uvědomují a někdy to bývá dokonce rozhodujícím argumentem pro nákup konkrétního auta,“ upřesňuje.

Objemy zavazadlových prostorů budeme porovnávat podle údajů uváděných přímo výrobcem, a to pouze minimální velikosti, tedy za běžných podmínek, kdy se nemusíte vzdát zadních sedadel, abyste získali dodatečný prostor. A začneme hned u toho nejmenšího.

Nejmenším zavazadlovým prostorem se může dle očekávání „pochlubit“ městské vozítko Škoda Citigo. Ta má v třídveřové i pětidveřové variantě objem pouze 251 l, což je naprosto pochopitelné, protože se očekává, že největším převáženým objektem bude nákup potravin. Druhé místo v soutěži o nejmenší kufr zaujala jen o kousek delší Fabia (315 l), mezi jejíž ambice také patří spíše kratší každodenní jízdy.

Překvapivě třetí nejmenší zavazadlový prostor se nachází na zadním konci Škody Yeti, která poněkud „mate tělem“ – na pouhých 416 l bychom ji rozhodně netipovali. Zlatou střední cestou jsou vozy Škoda Fabia Combi (505 l), Roomster, který se svými 509 l není zas tak prostorný, jak by se dle názvu zdálo, Octavia (585 l) a Superb (595 l), do kterých se pohodlně vejde i pes většího vzrůstu.

Třetí nejprostornější Škodovkou je bezpochyby Škoda Octavia Combi s 605 l objemu kufru. Stříbrnou příčku obsadil o něco luxusnější a o 28 l větší Superb Combi. S přehledem největším zavazadlovým prostorem se může pochlubit Škoda Praktik, kterou s jejími 1900 l objemu oceníte pouze v případě, že převoz objemných věcí je vaší prací nebo pokud plánujete v autě občas také přespat.

Tak, přehled je kompletní a můžeme vidět, že Škodovka má něco pro každého, od „kabelky na kolečkách“ po menšího bratrance nákladního auta. A kterou byste chtěli vy?