Počasí nyní vládne podzim a to se také nemile podepisuje na počtu pořádaných srazů. První víkend v říjnu patřil zejména komornějším srazům, které jsou zaměřeny na pohodovou atmosféru a dostatek času na pokec nejen o upravených autech.

Neobvyklé místo a čas

Jedním z těchto srazů byl také Wagenschpurks Meet, který bylo v tomto roce možné několikrát navštívit na parkovišti na Strahově. V říjnu se však místo konání přestěhovalo na střešní parkoviště OC Šestka v Ruzyni, kde se tento sraz původně pořádal již v minulém roce. Toto neobvyklé místo dodalo srazu originální atmosféru a poskytovalo všem zúčastněným velké množství možností. V obchodním centru bylo možné využít velký výběr občerstvení či spojit sraz s nákupy. Střešní parkoviště vyhovovalo také velkému počtu fotících návštěvníků, kterým parkoviště a blízké letiště posloužilo jako zajímavá kulisa.

Výjimečným byl také den a čas pořádání této akce. Začátek srazu byl totiž v neděli v 16:00, kdy se opravdu začaly sjíždět první vozy, kterých nakonec dorazilo přibližně 50, což je na takový sraz úctyhodný počet.

V hlavní roli „žehličky“

Wagenschpurks Meet je zaměřen zejména na nízko položené koncernové vozy, čemuž také odpovídalo zastoupení jednotlivých vozů. Hlavní roli jednoznačně přebraly vozy značky VW, ale dorazilo také několik majitelů vozů Škoda nebo Audi. Dle pořízených fotografií můžete sami uznat, že se ve většině případů jednalo o vkusně a decentně upravené vozy, jejichž majitelé si zakládají zejména na kvalitě a preciznosti.

Jelikož se jednalo spíše o přátelské setkání stejně „postižených“ jedinců a nikoliv o klasický sraz, neprobíhalo žádné hodnocení či představování vozů. Opravdu nikomu ale tato skutečnost nechyběla. Naopak se díky tomu sraz nesl v mnohem příjemnějším duchu.

Není akce jako akce

Bohužel většina podobných akcí neprobíhá v takové pohodě a mohou pak skončit i nepříjemným zážitkem – ať už zraněním nebo nečekanou návštěvou policejní hlídky. To se ale této akce netýká a majitelé zúčastněných vozů se chovali spořádaně a zbytečně si nezvyšovali svá ega, jako je tomu na jiných menších srazech zvykem.

Velké množství zúčastněných vozů a samozřejmě jejich majitelů přivítáme také na 15. sraze Škodahome, který se koná o tomto víkendu. Pokud si tedy chcete některé vozy z fotogalerie prohlédnout zblízka, určitě si nenechte sraz ujít.

Fotogalerie Wagenschpurks Meet OC Šestka

Text-foto:Antonín Cicvárek