Panáček Michelin připomíná všem řidičům, že od 1. listopadu je ze zákona povinnost používání zimních pneumatik. Bez nich ohrožujete nejen sebe, ale i ostatní lidi na silnici.

Zimní pneu ze zákona

Podle zákona se od 1. listopadu do 31. března musí použít zimní pneumatiky, pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.

Nezapomeňte včas přezout

No a kdy je ta správná doba pro přezutí vašeho plechového miláčka? Nově nám zákon ukládá přezout nejpozději do 1. listopadu a dále je léty prověřeným pravidlem, že pokud teplota klesne pod 7 st. C, je čas pro přezutí. Nemusíme tedy čekat až na zákonem určený termín. Od této teploty se začínají projevovat rozdíly mezi letní a zimní pneumatikou Michelin Alpin A4. Letní pneumatiky při teplotě pod 7 st. C tuhnou a zhoršují se tím jejich vlastnosti.

Pneu od panáčka Michelin

Pneumatiky MICHELIN Pilot Alpin a MICHELIN Latitude Alpin pro vysoko výkonnostní vozidla plně uspokojí právě tento významný požadavek bezpečnosti. Jdou však ještě dále, nabízí mimořádnou mobilitu a kontrolu nad vozidlem i výjimečně vysoký počet kilometrů, které je možné na pneumatice najet.  Nabízejí tak ve všech směrech vyvážené vlastnosti. Tyto pneumatiky Vám blíže představíme v některém dalším článku.

Michelin Alpin

A závěrem ještě připomeneme, že vozidlo vybavené zimními pneumatikami Michelin Alpin A4, má vyšší adhezi (přilnavost) na sněhu, ledu i na suchých studených vozovkách, lepší stabilitu při průjezdu zatáčkami a podstatně kratší brzdnou dráhu. Pro představu: šířka přechodu pro chodce je pouhé 3 metry, brzdná dráha osobního vozidla vybaveného zimními pneumatikami na suché vozovce, při teplotě 0 st. C a rychlosti 60 Km/h, je právě o tyto 3 metry kratší, než při použití letních pneumatik. Musíme si uvědomit , že právě tyto 3 metry mohou znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.