K prodejcům přijíždí atraktivní novinka, Yeti ve vrcholné verzi Laurin & Klement. Nově budou také nabízeny některé prvky výbav jako např. systém rozpoznání únavy řidiče.

ŠKODA Yeti L&K

Představené novinky dále posílí pozici modelu Yeti na trhu. Jen v prvních devíti měsících vzrostly jeho celosvětové prodeje v porovnání se stejným obdobím minulého roku o téměř 31 % na 66 400 vozů. „ŠKODA Yeti je nejen vítězem celé řady testů, ale těší se velké oblibě také mezi našimi zákazníky. V letošním roce je zatím naším nejrychleji rostoucím modelem,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu. „Atraktivita našeho všestranného vozu se díky novým variantám ještě zvýší.“

Příznivci vytříbené elegance nyní mohou zvolit první SUV značky ŠKODA ve vrcholném provedení Yeti Laurin & Klement (L&K). Název modelu odkazuje na zakladatele podniku, mechanika Václava Laurina a knihkupce Václava Klementa. Společnost, kterou založili v roce 1895, se později spojila s koncernem ŠKODA.

Třetí modelová řada L&K

Po modelech ŠKODA Octavia a Superb je nyní Yeti třetí modelovou řadou, dostupnou ve vrcholné výbavě L&K. ŠKODA Yeti Laurin & Klement zapůsobí již na první pohled. Postarají se o to mimo jiné 17″ kola Annapurna z lehké slitiny, bi-xenonové světlomety s natáčením do zatáček, skla SunSet s vyšším stupněm tónování či stříbrný střešní nosič. Jasným identifikačním znakem výbavy L&K jsou nápisy na obou předních blatnících. Provedení L&K lze objednat ve všech standardních metalických odstínech.

Yeti Laurin & Klement

Důraz na maximální komfort je patrný i uvnitř vozu Yeti Laurin & Klement. Interiéru dominují sedadla v černé kůži se stříbrným obšitím a vytlačenými nápisy L&K; v kůži se stříbrným obšitím je také tříramenný multifunkční volant, hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy. Exkluzivitu modelu připomínají nápisy Laurin & Klement na obložení v klavírním laku nebo s dřevěným dekorem, předních prahových lištách a textilních koberečcích se stříbrným lemováním. Velkorysý rozsah výbavy dokresluje rádio Bolero či detaily v podobě síťového programu.

V Yeti již neusnete

Zajímavým novým bezpečnostním prvkem modelu ŠKODA Yeti je volitelný systém rozpoznání únavy řidiče. Systém vyhodnocuje styl jízdy a tím i soustředění řidiče a v případě potřeby se na přístrojovém panelu objeví varovný signál. Kromě toho se vylepšení dočkal i navigační systém Columbus, který teď může mimo jiné přijímat signál digitálního rádia. Od listopadu 2012 bude model ŠKODA Yeti nabízen také s novou generací hlavic řadicí páky.

Napříč celou modelovou paletou mění ŠKODA například i označení bezpečnostního systému ESP: od 45. kalendářního týdne se jmenuje ESC – Electronic Stability Control.

V programu barev karoserie bude v budoucnu barva modrá Aqua nahrazena tmavším modrým odstínem Shark.