Nové pneumatiky MICHELIN Pilot Alpin a MICHELIN Latitude Alpin pro vysoko výkonnostní vozidla plně uspokojí právě tento významný požadavek bezpečnosti. Jdou však ještě dále, nabízí mimořádnou mobilitu a kontrolu nad vozidlem i výjimečně vysoký počet kilom

MICHELIN Pilot Alpin

Výkon nové pneumatiky MICHELIN Pilot Alpin byl změřen nezávislou organizací a tuto pneumatiku lze považovat za č.1 v bezpečnosti pro jízdu za chladného počasí.

Zimu za zimou si tak pneumatika udržuje stále vynikající vlastnosti ve třech oblastech:
Lepší bezpečnost. Brzdná dráha je na mokré silnici o dva metry kratší.
Lepší kontrola. Tato pneumatika udává standardy pro přilnavost k povrchu při zatáčení na sněhu a pro ovládání na mokrých silnicích.
Lepší mobilita. Na sněhu a ledu má pneumatika mimořádný záběr.

Bezpečná síla zimu za zimou

Aby bylo možné dosáhnout takto vyvážených vlastností, vylepšil Michelin několik součástí pneumatiky včetně vzorku dezénu a gumové směsi. Pro sportovní vozidla a jejich speciální technické požadavky byly vyvinuty dva dezény. Asymetrický vzorek dezénu byl optimalizován tak, aby odpovídal potřebám širokého spektra silných modelů, které jsou dnes na trhu. Jednosměrný dezén odpovídá specifickým vlastnostem vozů Porsche.

MICHELIN Latitude Alpin

Výkon nové pneumatiky MICHELIN Latitude Alpin určené pro prémiové SUV byl změřen nezávislou organizací a tuto pneumatiku lze považovat za č.1 v bezpečnosti pro jízdu za chladného počasí.

Zimu za zimou tak má pneumatika stále vynikající vlastnosti ve třech oblastech:
Lepší bezpečnost. Brzdná dráha je na sněhem pokryté silnici o dva metry kratší a na silnici pokryté ledem dokonce o 4 metry kratší.
Lepší kontrola. Pneumatika představuje standard pro přilnavost k povrchu při  zatáčení na sněhem nebo ledem pokrytých silnicích.
Lepší mobilita. Na sněhu a ledu má pneumatika nejlepší záběr.

Při navrhování této pneumatiky se týmy zaměřily jak na stavbu pneumatiky, tak na dezén běhounu a složení gumové směsi. Robustnost pneumatiky byla přizpůsobena SUV a nabízí skvělou ovladatelnost, a to dokonce i v případě převážení těžkého nákladu. Je také vysoce odolná v oblasti bočnic.

Dezén obsahuje velký počet motivů, má více žeber a lamel, než pneumatika předchozí generace. Verze pneumatiky MICHELIN Latitude Alpin 2012 má až o 40% více žeber a o 75% více lamel, než její předchůdci.