Nedaleko České Lípy na autodromu v Sosnové se o víkendu jel již jedenáctý ročník Global Assistance Setkání Mistrů. Letos se nesl v duchu vzpomínky na zesnulého spolujezdce, člověka, žijícího pro rally, Bohumila Ceplechy.

Bohumil Ceplecha

Letošní rok se do historie České rally zapíše černým písmem. Mezi lidmi, kteří přišli o to nejcennější, o život, byl i Bohumil Ceplecha. Jeho duch byl s námi i na letošním Setkání Mistrů. Pro rodinu šel výtěžek, který byl získán ze svezení na místě spolujezdce, aukce nebo z prodeje sluníček. Bohouš byl skvělý spolujezdec, parťák, kamarád Martina Semeráda, který se zde v Sosnové opět posadil za volant soutěžního speciálu.

Setkání mistrů

Nad autodromem se válelo sychravé, smogové počasí, které nepřekazilo jezdcům předvést své speciály. Diváci se přišli podívat na taková jména, jakými jsou Martin Prokop, Václav Pech, Jaroslav Hošek, Martin Semerád nebo Švéd Patrik Flodin.

Na startovním roštu se postavily speciály z různých kategorií rally. Kromě klasických vozů rally, zde byly ještě speciály z rallycrossu a autocrossu. Nechyběli ani Ti nejmenší borci s autocross junior bugy.

WRC OPEN

Nejprestižnější kategorií, odkud také vyšel vítěz 11.ročníku Global Assistance Setkání Mistrů byla kategorie rally speciálů WRC OPEN. Zde startovaly vozy specifikace WRC a ovládl ji náš jediný zástupce v Mistrovsví světa Martin Prokop a jeho Ford Fiesta RS WRC.

Václav Pech tentokrát nejel ve svém Mini (je na repasi ve Velké Británii), ale usedl do historiku BMW M3. I s tímto vozem pobavil diváky a svedl krásný souboj s Jirkou Navrátilem a jeho Fordem Sierra Cosworth.

Mezi autokrosaři opět nechyběla legenda našeho autokrossu Jaroslav Hošek. Velmi sledovanou byla i kategorie Rallycross Supercars, kde hrály prim vozy Škoda a zdatně jim sekundoval Anton Marklund s vozem VW polo.

Velká fotogalerie Setkání mistrů 2012