Strhující podívaná v neúprosných podmínkách se závěrečnou radostí týmu ŠKODA Motorsport – takový byl úvodní podnik mistrovství Evropy (ERC) a současně českého šampionátu – rakouská Jänner rally. Kopecký vítězí o 0.5 sekundy před Bouffierem.

Škoda Motorsport

Tovární posádka týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler předvedla senzační výkon, když – přes časovou ztrátu po defektu pneumatiky v rychlostní zkoušce 15 – zvítězila nakonec o neuvěřitelnou půl sekundu.

Jan Kopecký

„Byla to velmi těžká soutěž, která nabídla dramatické souboje i všechny druhy počasí. Měli jsme ji rozjetou na vítězství, bohužel defekt pneumatiky naše šance málem zhatil. Nevzdali jsme se a dokázali téměř nemožné – stáhnout komfortní náskok Bouffiera. Jsme strašně šťastní, byla to soutěž se vším všudy. Velký dík patří všem členům týmu, vše fungovalo výborně a všichni zde ze sebe vydali maximum.“

ŠKODA Fabia S2000

Kopecký s Dreslerem jasně vévodili pořadí soutěže až do rychlostní zkoušky 15, kdy kvůli defektu levé přední pneumatiky ztratili minutu času a propadli se až na třetí pozici. Jan Kopecký pak předvedl skvělou stíhací jízdu, kdy během posledních třech zkoušek kompletně stáhl náskok vedoucího Bouffiera. Časomíra po poslední 18-té RZ ukázala: 1. Kopecký, 2. Bouffier +0.5 s. Třetí dojel s dalším vozem Fabia Super 2000 domácí matador a desetinásobný šampion Rakouska Raimund Baumschlager.

Jänner rally

Sníh, led, déšť, mlha, večerní průjezdy, měnící se podmínky na trati, loterie s volbou správného obutí – to všechno nabídl i letos jubilejní 30. ročník Jänner rally. Podmínky na trati byly mnohdy extrémní, pořadí se měnilo v podstatě po každé zkoušce.

FIA-ERC

Evropský šampionát (ERC) slaví na rakouské rally debut své nové éry. Po spojení s IRC vznikl jeden kontinentální FIA-ERC šampionát, jehož novým promotérem se stal Eurosport.

http://www.youtube.com/watch?v=LqlyN7s0E6U&feature=share&list=UUlUfsEYaMFuaqKRIZ5RZqwA