Studenti ŠKODA AUTO a.s. Středního odborného učiliště strojírenského, David Bernard a Erik Kopecký, zvítězili v 19. ročníku soutěže ‚Autoopravář junior 2013‘. David Bernard zvítězil v kategorii karosář, Erik Kopecký v kategorii autolakýrník. Svoje prvenst

Autoopravář junior 2013

V soutěži proti sobě nastoupili studenti v kategoriích automechanik, karosář, autolakýrník a autotronik. Vyhlašovatelem soutěže je české Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Svaz prodejců a opravářů České republiky.

„Gratuluji našim učňům,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti za oblast personalistiky. „Jejich úspěchy znovu potvrdily vysokou úroveň výuky v naší společnosti a velkou odbornost našich zaměstnanců. Naše odborné učiliště nabízí žákům vynikající profesní základ a podniku zajišťuje kvalifikované pracovníky zejména v technických oborech.“

ŠKODA AUTO

Již od zahájení své činnosti před více než 20 lety zaznamenává Odborné učiliště ŠKODA AUTO rostoucí zájem uchazečů o nabízené obory. Stále více žáků se přitom také rozhoduje pro čtyřletý studijní obor zakončený maturitou. V současné době se ve firemním odborném učilišti připravuje na svoje budoucí zaměstnání více než 950 učňů.

„Jsme hrdí na velký zájem o naši nabídku vzdělávání. Dokazuje atraktivnost společnosti ŠKODA AUTO jako zaměstnavatele. Především jsme rádi za rostoucí poptávku ze strany dívek,“ doplňuje Wojnar. V prvním ročníku je aktuálně 25 děvčat – více než kdykoli předtím.

V roce 2012 zahájilo v září své odborné vzdělávání s cílem získat výuční list téměř 270 nových žáků. Nejoblíbenějšími učebními obory jsou automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Přes 100 nových žáků navíc zahájí čtyřletý studijní obor zakončený maturitou. Oborem, kde je poptávka nejsilnější, je specializace Průmyslový logistik.