Vozy značky Škoda vévodí žebříčkům prodejnosti ojetých vozů hned od počátku masového otevírání autobazarů na našem území. Ten datujeme až po revoluci v roce 89. Do té doby bylo u nás prodejen ojetých vozů jen poskrovnu, auta se prodávala z ruky do ruky př

Proč je Škodovka nejprodávanější mezi bazarovými vozy?

Jedná se o logické vyústění značného obchodního podílu značky i v prodeji nových vozů – ročně se automobilů této tuzemské firmy prodá mezi 41 – 45 % všech nových prodaných vozů. Ročně tak na našich vozovkách přibude přes 50 000 nových vozů z mladoboleslavské filiálky. Objem vozů této značky je proto stabilně na našem trhu největší a přirozeně proto musí být také největší zájem o jejich prodej z „druhé“ ruky.

Argumenty PRO výběr ojetiny tuzemské výroby

Většina nakupujících v bazarech jde především po ceně – chtějí auto do 200.000,- Kč, kam se mohou vejít i s rodinným modelem Škoda Octavia, která v kombi verzi vyhrála jeden z testů rodinných aut serveru iDnes.cz. Dalším argumentem pro je úspora za povinné ručení, jehož cena se u starších modelů Fabie a Octavie nižších kubatur pohybuje kolem 1 900,- Kč, tedy na nejnižší možné hranici. Právě tento argument ze zkušeností prodejců z Auto ESA bývá hlavním důvodem pro výběr těchto vozů.

Není žádným tajemstvím, že značná část dílů montovaných do Škodovek pochází z německých dílen koncernu Volkswagen. Proč tedy platit zbytečně víc za cizí auta, když můžeme podpořit tuzemské výrobce se stejnou zárukou kvality?

Vybírat lze z několika tisíc modelů

Velký zájem o modely aut značky Škoda zohlednil ve své nabídce jeden z největších bazarů na našem území, Auto ESA. Přichystal dokonce speciální pobočku v Praze na Černém mostě, kde denně nabízí na 400 bazarových Škodovek. Pro zajímavost – aktuálně má tento bazar v nabídce 670 vozů značky Škoda. Druhá nejpočetněji zastoupená firma v nabídce, je Ford – zde je ale na výběr už „jen“ ze 336 modelů, tedy o polovinu menší. 

Nejprodávanější modely značky Škoda před 10 lety

Před deseti léty se v žebříčcích prodejnosti AutoESA objevovaly vozy tuzemské výroby hned na 4 čelních místech z pěti – 1. byla Felicia, 2. Favorit, 3. již byla Octavia a 5. Forman. Do TOP 20 se pak ještě vešla 18. Fabia, která v té době začínala.

Aktuálně nejpoptávanější modely

Nyní se v 10 nejprodávanějších vozů z bazarů na prvním místě pohybuje spolehlivá multifunkční Octavia, druhá je Fabia a čtvrtý Superb. 5. je první české SUV – kompaktní Yeti a 6. příčku drží praktický Roomster. V první desítce tedy najdeme 5 modelů osobních automobilů české výroby, a to už o něčem vypovídá.