Letos proběhl již třináctý ročník Retro Classic 2013, po šesté na novém výstavišti u letiště. V 8-mi halách o rozloze 105 000 čtverečních metrů se zúčastnilo na 1300 vystavovatelů.

Formule ester MTX

Výstava dostala již ověřenou strukturu. V atriu před schody, které jsme rádi využili, ke chvíli odpočinku se konala aukce švýcarské aukční síně „Galerie Toffen“, která obsahovala 32 krasavců. Mimo jiné i formuli ester od české firmy MTX za 28 tisíc eur.

Retro Classic Stuttgart

Hala 1 byla pro privátní prodejce vozů, jak oldtimerů, tak i youngtimerů a dále tam bylo k vidění vozy k výročí 100 let Aston Martin.

Hala 4 byla věnována raritám od francouzské firmy Delahay a samozřejmě dalším desítkám obchodníků a restaurátorů.

V hale 5 bylo k vidění výstava US cars, Muscle cars a Hod rodů. K tomu spoustu krámků a vystavovatelů s doplňky a oblečením. Z vozů tam byla spousta Mustangů, Corvet a Cadilaků.

V hale 6 se konala prodejní výstava vozů. Své majitele tu změnilo až několik stovek vozů. V druhé půlce haly se prodávala také auta, ale v měřítkách 1:43 až 1:18.

Přehlídka historických zemědělských strojů a traktorů byla k vidění v hale 8. Zemědělská technika byla doplněna množstvím autobusů, mikrobusů, nákladních a hasičských vozů.

V poslední hale číslo 9 si přišli na své sběratelé a renovátoři, kteří hledají náhradní díly a příslušenství na své stroje. Vystavovali a prodávali zde také výrobci doplňků, gumových těsnění a profilů a všeho, co někdo nutně potřeboval.

Venkovní expozice byly místem setkání místních i vzdálených oldimerů a youngtimerů, kteří vytáhli po zimě své plechové krásky.

Celkově to byla opět velice zdařilá akce, kterou můžeme každému jen doporučit. Více Vám napoví naše velká fotogalerie.

Velká fotopgalerie Retro Classic Stuttgart 2013

Text a foto: Jiří a Ondra Zlámalovi