Roman Kresta potvrzuje, co už v posledních měsících naznačoval. Luhačovický jezdec absolvuje v sezoně 2013 jen omezený program. Proto se s vozem Škoda Fabia Super 2000 představí pouze na třech vybraných podnicích MMČR – v Českém Krumlově, na mladoboleslav

DELL MOGUL racing team

„Už chvíli jsem byl k tomuto kroku odhodlaný. Nechtěl jsem zase absolvovat celý šampionát. Bohužel můj prvotní plán asistovat rozvoji některého z talentovaných jezdců nevyšel, a tak jsem se s hlavními partnery domluvil na menším počtu startů,“ říká jezdec ADELL MOGUL racing teamu Roman Kresta.

Škoda Fabia Super 2000

Roman Kresta se s vozem Škoda Fabia Super 2000 objeví v Českém Krumlově, na Bohemii a Barumce. „Všechny tři závody odjedu s Petrem Grossem, na dalších soutěžích bude navigovat Roberta Adolfa. Můj výběr soutěží je srdeční záležitostí. Jedná se o závody, které se vyznačují neopakovatelnou atmosférou a pěknými tratěmi,“ doplňuje pětinásobný český šampion.

Roman Kresta   

Díky tomuto rozhodnutí si Roman Kresta je vědom, že nemá naději bojovat o přední příčky v českém šampionátu. „Někteří mě už přemlouvali, abych při neúčasti Jana Kopeckého začal sezonu na Šumavě, ale moje rozhodnutí je v tuto chvíli neměnné a nebudu ho jakkoli přehodnocovat. Není to jen o mně, ale spíše o dalších okolnostech, které se dotýkají stáje Kresta Racing. Během roku budeme nasazovat dva vozy, když pojedu i já, přibude ještě třetí škodovka. Už tento program bude technicky i logisticky náročné zajistit,“ objasňuje Roman Kresta.

ADELL Trading

Hlavním partnerem Romana Kresty zůstává společnost ADELL Trading. Její majitel Petr Zámečník neměl důvod něco měnit na úspěšné spolupráci s úřadujícím českým vicemistrem: „Spolupráce s Romanem fungovala v posledních sezonách bezchybně, a proto chceme zůstat ve spojení s jeho týmem i při omezeném programu. Sice tím Roman přijde o možnost bojovat o další český titul, ale na druhou stranu budou moci domácí fanoušci nadále na domácích tratích vidět zajímavé souboje o prvenství, do kterých se určitě opět zapojí.“

MOGUL

Na designu i v útrobách speciálu Škoda Fabia Super 2000 nebude chybět ani značka MOGUL. Vedoucí odboru marketingu Ing. Luboš Krejčík pokračování spolupráce komentuje: “I když se posádka Roman Kresta – Petr Gross nebude letos účastnit všech závodů MMČR v rally, přesto jsme se rozhodli tuto dvojici našich nejúspěšnějších závodníků v rally podpořit. Důvodem není jenom dlouhodobá spolupráce, ale zejména to, že se Roman nikdy neobával používat ve všech svých vozech český olej a již od začátku spolupráce věřil v jeho kvalitu. Jednoznačně prokázal, že se nikdo nemusí pozastavovat nad kvalitou olejů MOGUL a že je lze bez problémů provozovat nejenom v běžném provozu, ale i v extrémních podmínkách rally vozů. Věříme, že Roman s Petrem absolvují všechny závody bez problémů. Dále chceme celému českému rallysportu popřát, aby se stal maximálně bezpečný. I tím bude zaručena jeho neoddiskutovatelná atraktivita.”

Rally Český Krumlov, první závod v kalendáři Romana Kresty, se pojede ve dnech 24. – 25. května 2013.