ŠKODA prezentuje na letošním setkání GTI u jezera Wörthersee hned pět sportovních modelů. Vrchol představuje světová premiéra studie ŠKODA Rapid SPORT. Kromě toho ukáže český výrobce novou ŠKODU Octavia Combi se sportovním paketem, ŠKODU Citigo Motorsport

ŠKODA na Wörthersee

32. ročník legendární tuningové akce Volkswagenu se koná od 8. do 11. května 2013. Každoročně se na začátku května setkává až 200.000 příznivců tuningu na kultovním srazu Volkswagenu v rakouském Reifnitzu. ŠKODA jim letos předvede hned pět sportovních modelů – tolik jako nikdy předtím.

„Pro nás jako značku s téměř 112 letou tradicí motoristického sportu je věcí cti účastnit se této fascinující tuningové akce a prezentovat fanouškům sportovní vozy naší značky“, říká předseda představenstva firmy ŠKODA Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland. „S vozem ŠKODA Rapid SPORT ukážeme poprvé zvláště sportovní a emocionální variantu naší nové kompaktní limuzíny Rapid.“, říká šéf ŠKODY.

ŠKODA Rapid SPORT

ŠKODA Rapid SPORT ukazuje potenciál designu Škoda a možnosti, které se skrývají v Rapidu. Vůz je nalakován v metalických barvách červená Corrida a šedá Steel. Sebevědomě a osobitě stojí tento sportovní vůz na 19 palcových kolech z lehké slitiny. Předek vozu okouzlí spojlerem a mohutným otvorem pro přívod vzduchu. Velkoryse dimenzované blatníky a masivní prahy podtrhují vnější vzhled vozu. Další sportovní prvky přidává záď vozu s výrazným nárazníkem a dvěma integrovanými koncovkami výfuku. Spodní zakončení tvoří obvodový karbonový rám. V interiéru sportovní vzhled pokračuje například v podobě sportovního volantu, sedaček Recaro a osvětlených prahových lišt.

ŠKODA Octavia Combi

Přesně v okamžiku uvedení nového vozu ŠKODA Octavia Combi na trh prezentuje český výrobce automobilů u jezera Wörthersee ŠKODU Octavia Combi se sportovním paketem. K výbavě patří mřížka chladiče v třpytivé černé barvě a červenočerný přední spojler. Vnější zpětná zrcátka a střešní lišty jsou třpytivě černé, zadní difuzor je v červené a černé barvě. Octavia Sport-Combi je postavena na 18 palcových kolech Turini v matné černé barvě. Sportovní výraz v interiéru podtrhují červeně obšívané černé sportovní sedačky a aluminiové pedály.

ŠKODA Citigo Motorsport

Čistou dynamiku ukazuje také ŠKODA Citigo Motorsport: bílá barva vozu účinně kontrastuje s černými podélnými pruhy na víku motorového prostoru a s tmavou skleněnou panoramatickou střechou. Speciální sportovní kit zahrnuje přední a střešní spojler a zadní difuzor v barvě Deep Black. I vnější zpětná zrcátka jsou nalakována v barvě Deep Black. Při čelním pohledu přitáhne pozornost dekorativní černý pruh na dolním nárazníku. ŠKODA Citigo Motorsport je postavena na 16 palcových kolech z lehké slitiny, alternativně v bílé barvě nebo v kombinaci černé metalické barvy/stříbrné. Na straně je nalepena dynamická fólie s motivem ŠKODA Motorsport. Na zadních postranních oknech je nápis ŠKODA Motorsport. I v interiéru je na první pohled vidět sportovní zaměření vozu.

ŠKODA Fabia RS Motorsport

Výkon v kompaktním balení nabízí ŠKODA Fabia RS Motorsport – Edition UK. Vůz je nalakován v bílé barvě Candy, k tomu se jako zajímavý kontrast přidávají černé prvky: střecha a mřížka chladiče. Přední světlomety jsou černě podbarvené, mlhovky mají černé obroučky. Linie střechy je zakončena černým spojlerem. Tónovaná skla zdůrazňují sportovní charakter vozu stejně jako černošedé závodní pruhy s motivem ŠKODA Motorsport nalepené na spodní části dveří. Vůz je postaven na 17 palcových kolech z lehké slitiny v designu Gigaro, alternativně v bílé nebo černé metalické barvě. Zádi dominuje uprostřed umístěná koncovka výfuku. V interiéru na ozdobných prahových lištách jsou nápisy ŠKODA Motorsport. Tříramenný kožený volant je bíle obšitý, stejně tak kožená hlavice řadicí páky.

ŠKODA Fabia S2000

Zvláštní lákadlo v Reifnitzu je vůz rallye ŠKODA Fabia S2000. Patří k nejúspěšnějším vozům v mezinárodním rallye sportu. Výkonnost a spolehlivost vozu Fabia S2000 položily základ pro mnoho soutěžních vítězství ŠKODY. Sezóna 2012 tak patřila díky Fabii S2000 k nejúspěšnějším rokům v historii motoristického sportu firmy ŠKODA. I v aktuální sezóně se Fabia S2000 nadále ukazuje ze své nejlepší stránky vítězstvími v mistrovství Evropy v rallye a mistrovství světa v kategorii WRC-2.