Exkluzivní varianta modelu Superb L&K je nyní ještě atraktivnější, nový, kvalitní interiér s exkluzivní výbavou. SKODAHOME.cz měl možnost tento týden v okolí Vídně vyzkoušet exkluzivní variantu modelu Superb, která je nyní ještě atraktivnější. Zároveň

ŠKODA Superb L&K

Exkluzivní výbava a vybrané materiály – to je ŠKODA Superb ve výbavě L&K. Zkratka L&K je odvozena od jmen zakladatelů mladoboleslavské automobilky – Václava Laurina a Václava Klementa, kteří před téměř 118 lety položili základní kámen jednoho z nejstarších a doposud činných výrobců osobních automobilů na světě. Superb L&K je vrcholem nabídky vozů ŠKODA pro mimořádně náročné zákazníky. Automobil s vysokou mírou komfortu a stylu přijíždí po modernizaci s novým interiérem a prvky výbavy.

Interiér vozu ŠKODA Superb L&K vyniká exkluzivitou

Sedadla jsou potažena kůží s vyraženým logem Laurin & Klement. Výplně dveří a přístrojová deska jsou v nových barvách. Na přání se nyní vůz dodává i v barevné kombinaci interiéru hnědá/Ivory, která ještě zvyšuje elegantní dojem z prestižního modelu značky ŠKODA. Přední sedadla jsou elektricky polohovatelná. Volitelně je možno sedadlo spolujezdce pohodlně ovládat také zezadu. Exkluzivním detailem jsou dekorační lišty v černém klavírovém laku nebo v dekoru hnědého dřeva.

Požitek z poslechu čistého zvuku nabízí výkonný Soundsystem s deseti reproduktory. Ten je standardně spojen s rádiem Bolero, které lze pohodlně ovládat pomocí 6,5″ barevného dotykového displeje. Kromě funkce rádia disponuje měničem pro 6 CD/MP3 a slotem pro paměťovou kartu SD.

Omlazení je patrné také na exteriéru modelu ŠKODA Superb L&K

Jeho bi–xeno nové světlomety s funkcí AFS dostaly integrovaná LED světla pro denní svícení. V nově tvarovaných mlhových světlech nechybí známá Corner funkce. Zcela přepracované zadní sdružené svítilny s charakteristickou grafikou ve tvaru písmene C jsou v případě liftbacku Superb kompletně osazeny LED technikou. Diody jsou tedy použity také pro směrová, couvací světla i mlhová světla.

18″ kola Sirius

Zvýšený komfort nabízí elektricky sklápěná vnější zpětná zrcátka se světly Boarding Spots a automatickým cloněním, nechybí ani skla SunSet s vyšším stupněm tónování v zadní části vozu. S velkými 18″ koly Sirius z lehké slitiny ve dvoubarevném provedení působí vůz na silnici suverénně. Prahové lišty nesou emblém L&K.

Parkovací senzory vpředu a vzadu usnadňují parkování i vyjíždění a chrání před poškozením laku vozu.

Motory pro model ŠKODA Superb L&K

Paleta motorů modelu ŠKODA Superb L&K tvoří čtyři výkonné agregáty – dva zážehové a dva vznětové. Benzinové jednotky zastupuje čtyřválec 2,0 TSI/147 kW (200 k) a šestiválec 3,6 FSI V6 s pohonem všech kol a výkonem 191 kW (260 k). Spotřeba a emise vrcholného agregátu byly podstatně sníženy (zhruba o 9 %). Oba zážehové motory se dodávají výhradně v kombinaci dvojspojkovou šestistupňovou převodovkou DSG. Vznětové motory zastupuje čtyřválec 2,0 TDI ve výkonech 103 kW (140 k) a 125 kW (170 k). V obou případech lze volit šestistupňovou manuální převodovku nebo šestistupňové ústrojí DSG. Pro oba motory je v nabídce také pohon všech kol.

SKODAHOME.cz testuje

Námi testovaný vůz ŠKODA Superb L&K byl osazen vznětovým čtyřválcem 2,0 TDI se šestistupňovou převodovkou DSG. U výbavy L&K velmi příjemně působí interiér. Použitá tmavě hnědá barva působí teple a zároveň exkluzivně. Vše elegantně doplňují lišty z černého klavíru a loga L&K. Nový Superb nám připadl měkčí, ale jízdní vlastnosti to neovlivnilo. Vůz šel dobře za volantem a znamenitě zvládal i sportovní jízdu. Z našeho pohledu posunula Škodovka svoji vlajkovou loď opět výše.