Letošní již 16. sraz SKODAHOME.cz měl několik novinek. Hlavní byla spolupráce s automobilkou ŠKODA AUTO, jejíž stan a oba vystavené vozy (ŠKODA Octavia Combi, ŠKODA Rapid) stály naproti vjezdové bráně.

ŠKODA Octavia Combi

Již šestnáctý sraz SKODAHOME.cz měl několik premiér. Asi nejdůležitější byla spolupráce s automobilkou Škoda Auto a představení novinky Škoda Octavia Combi. Zájemci si ji mohli doslova a do písmene vyzkoušet na vlastní kůži. Zároveň ji mohli porovnat s vozem Škoda Rapid, který byl druhým vozem zapůjčený fabrikou.

ŠKODA Favorit MTX roadster

Pro svoji tuningovou premiéru si Němec Tony vybral český sraz SKODAHOME.cz a představil zde precizně natuněný vůz ŠKODA Favorit MTX roadster, jenž byl právem vybrán jako nejhezčí vůz srazu.  Tony je již stálicí našich srazů a Favorit je jeho třetím vozem, který do Prahy přivezl.

ELPIGAS Automotive

Elpigas Automotive společně s firmou Autoservis Jiří Fejkl  se specializují na přestavby vozů na alternativní pohon LPG/CNG.  Představily zde několik vozů, z nichž asi nejzajímavějším byla Škoda Rapid s motorem 1,2 TSI, 77 kW s plynovou instalací STELLA 4DPi typu Elpigaz. Plynová instalace (Stella for Direct Petrol Injection) je určená pro vozidla s přímým vstřikováním benzínu do válců motoru.  Firma ELPIGAS Automotive přivezla na sraz i motorovou brzdu, která zpestřila deštěm zkrápěný sraz.

Fotogalerie 16. sraz SKODAHOME.cz

Prší, prší, jen se leje …

Ač po většinu srazu více či méně pršelo, do kempu přijelo 130 vozů soutěžit o šest desítek pohárů. Mezi nimi přijelo i deset vozů z Německa a jeden z Maďarska (nejvzdálenější účastník).  Novinkou srazu bylo i vyhlášení největší krysy (RAT) a předání ceny nejpočetnějšímu klubu, kterým se stal „Legends Of The North“.

Hlavní cena tablet

Již se stalo tradicí, každá vstupenka je slosovatelná o zajímavé ceny, které věnují partneři srazu. Mezi nimi například byly oleje (Mogul), modely aut (Fox Toys), povinná výbava (AAA Auto), sleva na přestavbu na alternativní palivo (Autoservis Jiří Fejkl), vše kolem pneu (Levné pneu), gril RAPID (ŠKODA Auto), nebo hlavní cena tablet (Auto KELLY). Zajímavým dárkem byly i slevové vstupenky na letošní Prague Car festival, které obdržel každý účastník srazu.

Co dodat na závěr?

Sice počasí nepřálo, ale kvalita a počet aut předčila očekávání pořadatelů.  Program i přes mírné urychlení byl splněn a organizátoři ještě jednou děkují všem, co na sraz přijeli. Již nyní začínáme přemýšlet o podzimním srazu, který letos bude mít podtitul „ani nepřízeň počasí nás neodradí“.

Partneři srazu

MOGUL, AAA Auto, Auto Kelly, LevnePneu.cz, OB Autodíly.cz, IPAK Tonery, SKODAMOTOR.cz, ELPIGAS Automotive, International Prague Car Festival,

Mediální partneři

www.VW-Scene.cz, SKODAHOME.cz, SKODAMOTOR.cz

Fotogalerie 16. sraz SKODAHOME.cz