Belgická legenda Freddy Loix pojede na domácí Ypres rally za tým ŠKODA Motorsport v šampionátu FIA European Rally Championship (ERC). Soutěž se koná od 27. do 29. června a Loix ji už dvakrát pro značku ŠKODA vyhrál. V celkovém hodnocení ERC vede po pěti s

Freddy Loix na Ypres rally

„Jsem velmi šťastný, že budu na Ypres rally opět za volantem vozu ŠKODA Fabia Super 2000. Mám na toto skvělé auto vynikající vzpomínky,“ říká Loix. Ten v letech 2010 a 2011 domácí rally s tímto vozem vyhrál. Celkově už má na kontě dokonce sedm vítězství v Ypres. Start Loixe s Fredericem Miclottem byl umožněn také díky podpoře ŠKODA Belgie. Tato kombinace je téměř zárukou úspěchu: v letech 2010 a 2011 i díky Loixovi vyhrála ŠKODA hodnocení značek IRC.

ŠKODA Fabia Super2000

„Chtěl bych poděkovat všem partnerům, kteří můj start umožnili,“ říká Loix: „Kdo zná 112letou historii motorsportu značky ŠKODA a význam Ypres rally, ví, jak speciální pro nás tato soutěž bude. Boj o podium bude tvrdý.“ Loix věří, že bude s vozem Fabia Super 2000 od začátku konkurenceschopný a že se bude během rally neustále zlepšovat.

Jak rychlá je Fabia Super 2000 na různých površích, dokázali doposud přesvědčivě Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem. Při letošních dosavadních čtyřech startech v ERC slavili vítězství v Rakousku, na Kanárech a Azorech a na Korsice obsadili druhé místo. Česká posádka tak se 146 body vévodí hodnocení ERC.

Asfaltová soutěž v Belgii čítá 297,93 kilometrů a celkem 20 rychlostních zkoušek.