O minulém víkendu zažilo Obchodní centrum Letňany v Praze nevídanou show. Přímo na přilehlém parkovišti se jel 3. podnik Czech Drift Series.

International Prague Drift Festivalu

Klasické drifterské závody se bodují v podobném stylu jako krasobruslení, ale gymkhána, která byla představena u Obchodního centra Letňany v Praze, se jela na čas. Na dvojité speciálně připravené trati vždy bojovali dva závodníci proti sobě. Již v pátek se začala připravovat trať a v sobotu již byly ostré jízdy na čas, které stanovily nedělní vyřazovací dvojice.

Kromě české driftérské špičky přijelo i několik drifterů z blízkého Německa. Zároveň se na trati představil i náš špičkový soutěžní jezdec Martin Semerád.

Jelikož tentokrát u drifterů nešlo tak o pořádné smyky plné kouře a „vůně“ pálejících se gum, byly ve výhodě spíše Ti, so jeli čistý, rychlý styl. Zde se projevily právě zkušenosti z rally a vůz s pohonem všech čtyř kol, který dovedl Martina Semeráda k celkovému vítězství, na 3. podniku Czech Drift Series.

International Prague Car Festival

Prague Drift Festivalu posloužil i jako pozvánka na největší motoristickou akci v Praze International Prague Car Festival.  Ten se bude konat od 31.8. – 1.9.2013 na PVA Expo Praha Letňany. Návštěvníci si zde budou moci prohlédnout současné automobily, ameriky, natuněná auta nebo veterány. Jednoduše řečeno, každý zde nalezne to své.

SKODAHOME.cz  představí něco navíc…

Na Prague Drift Festivalu nechyběl ani stánek SKODAHOME.cz společně se SKODAMOTOR.cz. U stánku mohli návštěvníci spatřit natuněný vůz ŠKODA Fabia a závodní speciál dvoudvéřovou Škodu 100 s dvoulitrovým motorem.

I na letošním International Prague Car Festival nebude chybět expozice SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz. Opět budou k vidění vozy Škoda od veteránů až po současnost a zároveň představí i něco navíc. Bude jím expozice veteránů české výroby (Praga, Tatra, Aero …).

Velká fotogalerie International Prague Drift Festival 2013