O víkendu na konci června se v prostorách AK Plasy konal již tradiční tuningový sraz. Milovníci natuněných vozů přijeli na místní letiště již po sedmnácté si užít pohodový výkend.

XVII. Tuning, Styling & Hi-Fi sraz Plasy

V letošním roce se na letišti Plasy nedaleko Plzně konal již XVII. Tuning, Styling & Hi-Fi sraz. I zde pořadatelé bojují o každého návštěvníka a letos přilákaly necelé dvě stovky více či méně natuněných vozů.

Jako každý rok, sraz již začíná v pátek a skalní zde vydrží až do soboty.  Hlavní program je ale zaměřen na sobotu. To přijíždí nejvíce účastníků, pro které je připraveno mnoho pohárků. Soutěží se o nejlépe natuněné auto ve více jak dvou desítkách kategorií.

Kromě hlavních kategorií, které jsou rozděleny podle značek a stáří, jsou i doplňkové. Zde nalezneme například airbrush, interiér, motor styling nebo ocenění pro nejnižší klasický nebo vzduchový podvozek.

Asi nejsledovanější věcí dne bylo počasí. I přes menší přepršku, můžeme vzít počasí za slušné, i když do letního mělo daleko. 

Dříve na sraz jezdívalo mnohem více „leštěnek“, ale i tak se bylo na co dívat. Nejhezčí auto srazu si odvezla Honzova stodvacítka.

SKODAHOME.cz v Plasech

Do Plasů jezdí i početná skupina zástupců SKODAHOME.cz a ani letos to nebylo jinak. Kromě ELeSa, Fíli, Olina přijel letos i Šmoula se svojí krémovou čtyřmístnou Fábií. Bohužel pomalu postupující řada na představení auta ho odradila a Honza odjel předčasně domů.

Zato zbývající členové (ELeSo, Fíla, Olin) posbírali celkem pět pohárů a s blížícím se večerem jako většina ostatních účastníků odjeli domů. Sraz hodnotíme kladně, ač si myslíme, že představování vozů, kde se také hodnotí, by mohlo jít trochu rychleji.

Velká fotogalerie XVII. Tuning, Styling & Hi-Fi sraz Plasy 2013