Slánký okruh s pořadovým číslem čtyři je podle pořadatelů nejúspěšnějším v novodobé historii. Počet všech účastníků překročil magické číslo 200.

Trochu z historie

První závody ve Slaném se s velkým úspěchem pořádaly již v roce 1952 a 1953, kdy se tady absolutním vítězem na pravé rychlostní a uzavřené trati v roce 1952 stala legenda motocyklového sportu pan František Šťastný z Plzně. Proto  Klub historických vozidel Slaný vloni uspořádal soutěž veteránů pod názvem SLÁNSKÝ OKRUH.

IV. SLÁNSKÝ OKRUH

Letos se jel již IV. SLÁNSKÝ OKRUH a podle pořadatelů nejúspěšnější v novodobé historii. Počet všech účastníků, kteří přijeli na Masarykovo náměstí a odstartovali do soutěže, překročil magické číslo 200. Moderování se opět zhostil milovník veteránů Standa Berkovec.

Trasa plná úkolů

Před polednem odstartovaly dvě stovky veteránů k prvním kilometrům trasy dlouhé asi 40 kilometrů. Na trase bylo připraveno několik poznávacích, vědomostních úkolů, nebo jízda zručnosti. Většina posádek vše zvládla více či méně úspěšně a vrátila se na Masarykovo náměstí královského města Slaný.

Návrat Hundertky na Slánský okruh

Po dvou letech se opět na Slánský okruh vrátila posádka SKODAHOME.cz a do poslední chvíle bojovala o stupně vítězů.  Možná stačilo zastavit o 10 cm přesněji před policejní figurínou a stupně vítězů byly realitou. Sláva vítězům, čest poraženým. Celkovým vítězem se stal Bohouš Holub z domovského KHV Slaný s vozem Škoda Felicia z roku 1964.