Včera byla zahájena výroba prvního hatchbacku značky ŠKODA v důležitém segmentu vozů nižší střední třídy. Od dnešního dne sjíždí v hlavním výrobním závodě společnosti ŠKODA v Mladé Boleslavi z linky nový model ŠKODA Rapid Spaceback. Světová premiéra novéh

ŠKODA Rapid Spaceback

Zahájení výroby modelu Rapid Spaceback je již osmým letošním náběhem nového nebo modernizovaného modelu značky ŠKODA. „Všichni zaměstnanci společnosti ŠKODA, od nákupu přes technický vývoj, výrobu a logistiku až po řízení kvality, opět odvedli vynikající práci a náběh tohoto pro značku mimořádně důležitého modelu zvládli spolehlivě, kvalitně a včas,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus.

ŠKODA modifikovala

Pro výrobu modelu Rapid Spaceback ŠKODA modifikovala procesy a rozšířila výrobní linky v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi. Během celozávodní dovolené proběhla například instalace nových svařovacích robotů. Rapid Spaceback se vyrábí na společné montážní lince s modelem Fabia. Kromě nich vyrábí ŠKODA v Mladé Boleslavi modely Octavia, Octavia Combi a Rapid.

Fabia, Rapid, Octavia

S modelem Rapid Spaceback doplnila ŠKODA nabídku produktů mezi modely Fabia a Octavia a poprvé nabízí kompaktní vůz, v němž se snoubí praktické kvality vozů značky ŠKODA s tvary hatchbacku. Jak je pro vůz značky ŠKODA typické, disponuje Rapid Spaceback dostatkem místa, řadou Simply Clever řešení, špičkovou bezpečností, nízkou spotřebou a vynikajícím poměrem ceny a užitné hodnoty. Svým svěžím a dynamickým designem osloví Rapid Spaceback zejména mladé lidi a rodiny.

ŠKODA Auto

V rámci přípravy výroby nových modelů Octavia/Octavia Combi a Rapid/Rapid Spaceback uvedla automobilka už na začátku roku 2013 do provozu novou svařovnu, plně automatické lakování interiéru a novou, vysoce moderní lisovací linku. Od dubna navíc zajišťuje nový logistický sklad výrobu vozů a agregátů rychleji, pružněji a efektivněji než dosud.