Tým ŠKODA MRF nastoupí na start čtvrté soutěže Asijsko-pacifického šampionátu v rally (APRC) v exotické Malajsii. Vedoucí duo hodnocení jezdců Esapekka Lappi/Janne Ferm (FIN/FIN) a týmoví kolegové Gaurav Gill/Glen Macneall (IND/NZ) chtějí od 23. do 25. sr

Asijsko-pacifický šampionát

„Musíme jet chytře. Je to rally se spoustou skoků a čekají nás vysoké teploty,“ říká Lappi. „Chceme ale posbírat další body“. Zvítězit se rychlému Finovi povedlo už na úvodní soutěži na Novém Zélandu a na zatím poslední štaci v Austrálii. V Nové Kaledonii triumfovali týmoví kolegové Gaurav Gill a Glen Macneall. ŠKODA nebyla tuto sezonu v APRC ještě poražena – a tak by to mělo být i po Malajsii.

ŠKODA Fabia Super 2000

Indický rutinér Gaurav Gill by chtěl po předčasném odstoupení v Austrálii co nejvíce dopředu: „V Austrálii jsme měli prostě smůlu a to bychom nechtěli zopakovat. Máme skvělé auto a skvělý tým. Musíme samozřejmě myslet také na hodnocení značek.“ Tam ŠKODA v polovině jasně vede, mezi jezdci je první Lappi. V nadcházející soutěži v malajském státě Johor čeká na posádky v 15 rychlostních zkouškách celkem 219,90 kilometrů – ty budou s ohledem na očekávaná vedra těžkou zkouškou pro celý tým.

Esapekka Lappi/Janne Ferm vévodí hodnocení APRC

Pro značku ŠKODA je vstup do APRC důležitým krokem v rámci růstové ofenzívy na mezinárodních trzích. Do roku 2018 chce ŠKODA navýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů a přidat chce zejména na růstových asijských trzích. „APRC je jednou z nejvýznamnějších motorsportovních událostí v tomto regionu a nabízí skvělou příležitost prezentovat značku ŠKODA širokému publiku,“ říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva ŠKODA za oblast technického vývoje.