Hned tři tovární posádky budou na startu domácí Barum Rally ve Zlíně bojovat o triumf značky ŠKODA. Domácí matadoři Kopecký s Dreslerem chtějí potvrdit vedení v ERC. V boji o titul ho ještě podpoří posádky ŠKODA Motorsport Lappi/Ferm a Wieganda/Christiane

ŠKODA Fabia S2000

Česká posádka Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem chce při vrcholu sezony od 30. srpna do 1. září potvrdit své vedení v hodnocení ERC. Finové Esapekka Lappi a Janne Ferm slaví premiéru v evropském šampionátu. Německá dvojice Sepp Wiegand/Frank Christian se hned po účinkování v německé rally postaví poprvé na start v továrním týmu ŠKODA.

ŠKODA Motorsport

„Uděláme vše pro to, abychom prodloužili naši úspěšnou sérii: Chceme bojovat o vítězství,“ říká Jan Kopecký. „Těšíme se moc na skvělou atmosféru, kterou umějí vytvořit statisíce především domácích fanoušků.“ Každoročně zavítá do okolí Zlína na 300 tisíc diváků, kteří mohli v uplynulých čtyřech letech vidět značku ŠKODA vždy na nejvyšším stupínku. Kopecký může po vítězstvích v letech 2009 a 2011 slavit na Barumce celkově třetí triumf. Letošní sezona ERC je pro Kopeckého opravdu skvostná: pět startů přetavil ve čtyři vítězství a jedno druhé místo. Po vítězství v Rumunsku vede český pilot celkové hodnocení ERC.

Kopecký bude podporován dvěma dalšími posádkami s vozem ŠKODA Fabia Super 2000: Vedle posádky Esapekka Lappi/Janne Ferm se za tovární tým poprvé představí duo německých nadějí Sepp Wiegand/Frank Christian. „Je to prostě paráda. Moc děkuji za tuto šanci a chci ji co nejlépe využít,“ říká Wiegand.

Fin Lappi bojuje tento rok v asijsko-pacifickém šampionátu (APRC) o titul pro značku ŠKODA, chce ale při domácí soutěži pro značku ŠKODA a premiéře v ERC ukázat svůj talent. „Bude to pro nás první opravdová asfaltová rally. Úroveň bude vysoká a tato soutěž nám ukáže, jak na tom skutečně jsme s rychlostí na tomto povrchu,“ říká Lappi.

Barum Rally

Tratě Barum Rally jsou opravdovou výzvou: Úseky, kde se jezdí ve vysokých rychlostech lesem, se střídají s hrbolatými a uskákanými pasážemi, k tomu je často proměnlivé počasí. Celkem čeká na posádky 721 kilometrů, z toho 234,78 v 15 rychlostních zkouškách.

Pro fanoušky je vedle rallyového vyžití připravena také široká nabídka ŠKODA Motorsport Parku v centru Zlína. Na ploše 2500 metrů čtverečních čeká na všechny mix sportovních aktivit, volnočasového vyžití, koncertů a programu pro děti. Vstup je volný. V pátek odpoledne bude možné se při autogramiádě setkat se všemi posádkami týmu ŠKODA Motorsport.