Již podruhé se na výstavišti v Letňanech sešli milovníci rychlých kol a na druhém International PRAGUE CAR FESTIVALU nechyběla expozice SKODAHOME.cz. Zároveň zde proběhlo i finále Meguiar´s Show&Shine 2013.

PRAGUE CAR FESTIVAL

Na netradiční motoristické výstavě International Prague Car Festival návštěvníci viděli přes 250 unikátních exponátů s bohatým doprovodným programem.  Hlavním programem bylo vyhlášení tuningové soutěže Meguiar´s Show&Shine 2013 a volba Tuning Girl.

Dalšími lákadly byly expozice Amerik a Škodovek (SKODAHOME.cz). Nechyběl ani jediný WRC speciál v České republice v podobě Fordu Fiesta jezdce Martina Prokopa se kterým posádka bojuje o body v Mistrovství světa WRC.

Na International Prague Car Festivalu se představila i řada firem, které buď něco v motoristickém světě znamenají, nebo chtějí teprve své místo vydobýt.

Velká fotogalerie International Prague Car Festival 2013

SKODAHOME.cz a veteráni

Letošní expozice SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz opět o něco povyrostla a zkvalitněla. Oproti loňským osmi exponátům, nyní představili 10 vozů ŠKODA a navíc  i expozici „VETERÁN“. Zde se objevila předválečná historická vozidla Českých značek Praga, Tatra a Aero.

Expozice SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz měla pod titul „Škoda Classic cars“ a hlavní slovo v ní měly vozy (tak zvané zadohraby) ze sedmdesátých a osmdesátých let (ŠKODA 1000 MBG a MBX, 100, 110 R, 130 RS a 120 LS). S nimi v kontrastu byla Škoda Octavia Super z roku 1960 a nový Superb (2013), který zapůjčila Škoda Auto.

Samostatnou perlou expozice SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz byla replika Porsche 550 Spyder (1955) postaveném na podvozkové platformě Škoda Rapid.  Tento vůz se stal velkou láskou amerického herce James Deana, která se mu stala i osudná.

Meguiar´s Show&Shine 2013

U příležitosti výstavy International PRAGUE CAR FESTIVAL proběhlo i finále celoročního seriálu Meguiar´s Cup a volba Tuning Girl.  Finálové soutěže se zúčastnilo přes 120 automobilů nejen z Čech. Zastoupení měli například tuneři ze Slovenska, Maďarska, Polska nebo Německa.  Hlavní soutěží bylo TOP30, ze kterých byli navíc vybráni tři nejlepší. Nás velice těší, že první místo Meguiar´s Show&Shine 2013 připadlo vozu Škoda. Vítězem se stal Honza Daněk se svojí zlatou stodvacítkou. Úplné výsledky naleznete na stránkách pořadatele TUNINGCUP.cz.

Letošní ročník opět doznal zlepšení, a již nyní většina vystavovatelů a tunerů pomalu začíná myslet na třetí International PRAGUE CAR FESTIVAL a opět by neměla chybět expozice SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz. Pokud vše dopadne dle předběžných jednání, můžeme Vám slíbit více veteránů a nejen českých značek.

Velká fotogalerie International Prague Car Festival 2013