Po vítězství na domácí půdě na Barum Rally ve Zlíně pokračují Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem tento víkend v cestě za titulem evropských šampionů na další soutěži v Polsku. Šotolinová soutěž v okolí Mazurských jezer, která se koná od 13. do 15. září, může

ŠKODA – Jan Kopecký

„Těšíme se moc na novou výzvu na polské rally. Triumf na Barumce nám dodal další sebevědomí,“ říká Kopecký. Bezchybnou jízdou na Barum Rally Zlín se postaral o celkově páté vítězství značky ŠKODA v řadě na této soutěži. Zároveň to pro Kopeckého byl třetí triumf (po vítězstvích v letech 2009 a 2011) na domácím vrcholu sezony.

ŠKODA Fabia S2000

V evropském šampionátu mají Kopecký s Dreslerem letos zatím skvostnou bilanci: šest startů, pět vítězství a jedno druhé místo. V hodnocení ERC navýšili vedení na 109 bodů. Nyní se ale posádka soustředí jen na polskou rally. „Co se diváků týká, je polská soutěž stejně skvělá jako Barumka v Čechách. Fanoušci tam tento sport milují. Šotolina je zde obtížná, ale vítězstvími na Azorech a v Rumunsku jsme ukázali, že umíme být rychlí i na tomto povrchu,“ říká Kopecký.

ERC – Polská rally

Polská rally je jednou z nejstarších na světě, letos slaví 70. ročník. Na programu je 13 rychlostních zkoušek a 230 soutěžních kilometrů vedoucích přírodní scenérií Mazurských jezer kolem města Mikolajki. ŠKODA, která je v motoristickém sportu aktivní již 112 let, triumfovala v Polsku v loňském roce díky posádce Esapekka Lappi/Janne Ferm.