Sedmá soutěž, sedmé pódium: Jan Kopecký a Pavel Dresler bojují nadále v evropském šampionátu o titul. Za velmi těžkých podmínek, na zablácených rychlostních zkouškách po silných deštích, si tovární posádka dojela pro výborné třetí místo na 70. ročníku pol

ŠKODA Motorsport

„Vzhledem ke stavu šampionátu a s přihlédnutím k podmínkám na rychlostních zkouškách jsme šli do soutěže s cílem spolehlivě dojet a pokusit se získat další rozhodující body do celkového hodnocení ERC. To se díky disciplinované jízdě posádky Jan Kopecký / Pavel Dresler a obětavé a profesionální práci celého týmu podařilo“, říká šéf ŠKODA Motorsportu Michal Hrabánek.

ŠKODA Fabia S2000

Po čtvrtém místě po prvním dni se Kopecký při svém prvním startu v Polsku od roku 2004 vypracoval během neděle ještě o příčku výše. Přestože ŠKODA duo jelo celou soutěž v okolí Mazurských jezer a města Mikolajki zejména s ohledem na stav šampionátu a ne s plným rizikem, vyhrálo dokonce jednu rychlostní zkoušku. Během víkendu navštívilo tradiční polskou rally na 200 tisíc fanoušků.

Lídr ERC Jan Kopecký

„Všude bylo spousty vody a bláta, k tomu vyjeté koleje. Riziko defektu bylo vysoké. Zvládli jsme to a neudělali žádnou chybu“, říká Kopecký. To pěti prvenstvích a jednom druhém místu vyneslo další pódiové umístění v letošním ERC.

Chorvatská Rally

V celkovém hodnocení má Kopecký nadále náskok více než 100 bodů, do konce sezony zbývají ještě tři soutěže. „Nyní se představíme na rally v Chorvatsku, kde chceme učinit další krok k zisku titulu ERC“, dodává Michal Hrabánek. Chorvatská soutěž se jede od 26. do 28. září kolem města Poreč.