Špičkové automobily pro špičkové sportovce: Osm českých medailistů z olympijských her 2012 v Londýně bude nyní jezdit novými vozy ŠKODA Octavia. ŠKODA dnes předala vůz novopečené mistryni světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzaně Hejnové.

Olympijský tým

ŠKODA poskytnutím vozů Octavia třetí generace k užívání usnadní mobilitu nejen úspěšné překážkářce, ale také dalším špičkovým českým sportovcům. Automobilka ŠKODA podporuje tyto sportovce – medailisty z letních olympijských her 2012 v Londýně – v rámci přípravy na příští olympiádu, která se v roce 2016 uskuteční v Rio de Janeiru.

ŠKODA Octavia

Budoucí řidiči vozů ŠKODA Octavia patří ve svých sportovních odvětvích k nejlepším mezi nejlepšími: Zuzana Hejnová se před několika týdny na mistrovství světa v atletice v Moskvě stala novou mistryní světa v běhu na 400 metrů překážek a před rokem získala ve stejném závodě v Londýně bronzovou medaili. Skifař Ondřej Synek je úřadujícím mistrem světa, vítězem světového poháru na trati 1 000 metrů a držitelem stříbrné olympijské medaile. Daniel Havel, Josef Dostál, Jan Štěrba a Lukáš Trefil získali se svým čtyřkajakem kromě bronzové medaile na trati 1 000 metrů také stříbrnou medaili na mistrovství světa v německém Duisburgu, navíc vyhráli i mistrovství Evropy a světový pohár. Vítězka světového poháru ve střelbě, puškařka Adéla Sýkorová, vybojovala na olympijských hrách bronzovou medaili v disciplíně 3 x 40 ran. Tenistka Lucie Hradecká vyhrála na US Open v New Yorku spolu se svou partnerkou ve čtyřhře žen a na olympijských hrách skončila na stříbrném místě.

ŠKODA podporuje Český olympijský tým již od roku 1992. Čeští sportovci a funkcionáři proto i na olympiádě 2012 v Londýně jezdili vozy značky ŠKODA.

Nová ŠKODA Octavia byla na český trh uvedena počátkem roku 2013. Třetí generace tohoto bestselleru se ukázala být trefou do černého, když překvapila nad očekávání vysokým počtem objednávek. Za prvních osm měsíců roku 2013 je nejprodávanějším modelem v České republice. Nová ŠKODA Octavia stanovuje nová měřítka v segmentu kompaktních vozů, ztělesňuje všechny přednosti vozů značky ŠKODA: dostatek prostoru, kvalitu, precizní zpracování, moderní, osvědčenou techniku, nadčasový design, vysokou funkčnost a výhodný poměr ceny a užitné hodnoty.