Zákazníci, kteří si od některého z obchodníků sítě ŠKODA koupí nová kompletní zimní kola, k nim nově získají také bezplatnou tříletou záruku ŠKODA Pneugarance. Ta zahrnuje garanci kryjící poškození a výrobní vady s možností poměrného proplacení zůstatkové

ŠKODA Pneugarance

V nadcházejícím zimním období se množí případy najetí do výmolu, díry, na kámen nebo na obrubník ukrytý ve sněhu, břečce nebo ledu. Výsledkem mnohdy bývají nečekané výdaje majitele vozidla, spojené s nákupem nových pneumatik. Zákazníci, kteří zakoupí kompletní zimní kola u obchodníků značky ŠKODA, se první tři roky od zakoupení nemusí nenadálých výdajů obávat. ŠKODA Pneugarance se v případě neopravitelného poškození pneumatiky postará o krytí vzniklé škody. Plnění lze využít také v případech, kdy poškození pneumatiky vzniklo nepozorností řidiče.

ŠKODA AUTO

Výše záručního plnění se řídí zůstatkovou hodnotou a původní kupní cenou poškozené pneumatiky. „Záruka uhradí zpravidla 30 až 70 procent hodnoty nové pneumatiky,“ říká Karel Starý, vedoucí poprodejních služeb ŠKODA AUTO Česká republika. Pokud se vůz v důsledku poškození pneumatiky stane nepojízdným a řidič je držitelem doživotní záruky mobility, uhradí záruka i náklady na odtah.

Záruka nekryje poškození vzniklá na zaparkovaném voze v důsledku vandalismu. Předpokladem pro uplatnění záruky je navíc i zakoupení nové zimní pneumatiky u autorizovaného obchodníka ŠKODA. Nově zakoupená pneumatika automaticky získává novou tříletou záruku.

Od 1. září 2013 rozšířila česká automobilka sortiment zimních pneumatik o značku Pirelli. Zákazníci značky ŠKODA si tak při koupi zimních pneumatik budou moci vybrat z nabídky osmi značek: Bridgestone, Continental, Michelin, Pirelli, Barum, Kleber, Nokian a Semperit.

Zimní pneumatiky

V České republice jsou v období od 1. listopadu do 31. března zimní pneumatiky předepsané legislativou v případě nepříznivých povětrnostních podmínek. Při porušení této povinnosti hrozí pokuta do výše 2.500 Kč. Zákonem předepsaná minimální hloubka dezénu u zimních pneumatik je čtyři milimetry.