Důkladně přepracovaný vůz ŠKODA Yeti je možné již nyní objednávat u autorizovaných obchodníků značky na českém trhu. Oblíbené kompaktní SUV bude poprvé k dispozici ve dvou variantách: jako elegantní, stylová verze ŠKODA Yeti do města a jako ‚dobrodružnějš

ŠKODA Yeti je nejprodávanější kompaktní SUV v České republice. V obou nových variantách zaujme Yeti zcela novou přídí a zádí, novými koly z lehkých slitin, svěžím interiérem, novými ‚Simply Clever’ řešeními, rozšířenou nabídkou kombinací motorů a převodovek, maximální funkčností a novými technickými detaily.

Z jednoho Yetiho jsou dva

Největší novinkou modernizovaného vozu ŠKODA Yeti je premiéra dvou individuálních designových linií: ŠKODA Yeti a ŠKODA Yeti Outdoor. Mezi hlavní viditelné rozdíly patří odlišné prvky přídě a zádě. Nárazníky, ochranné ližiny, boční ochranné lišty a prahy jsou buď lakované v barvě vozu, nebo – v případě varianty Outdoor – černé. ŠKODA Yeti Outdoor má navíc v sériové výbavě stříbrné kryty vnějších zpětných zrcátek, paket pro špatné cesty a tažné zařízení, elektronickou kontrolu tlaku vzduchu v pneumatikách, specifický design potahů sedadel, skla SunSet se zvýšeným stupněm tónování a kryty pedálů z ušlechtilé oceli.

Pro obě nové varianty modelu ŠKODA Yeti je k dispozici sedm motorů, vůz je nabízen s pohonem předních nebo všech kol prostřednictvím spojky Haldex 5. generace, v kombinaci s mechanickými převodovkami nebo převodovkami DSG. Kromě toho jsou v nabídce také nová kola z lehkých slitin a nové interiérové prvky, jako například tříramenné volanty, nové látky a dekory a moderní technické prvky. Jako první vůz značky ŠKODA může být Yeti na přání vybaven parkovací kamerou.

ŠKODA Yeti do města od 339.900 Kč

Městská ŠKODA Yeti přesvědčí už v základní verzi ‚Active’ bohatou standardní výbavou za výhodnou cenu. Cena vozu ŠKODA Yeti Active s manuální převodovkou a motorem 1,2 TSI/77 kW činí 339.900 Kč – to je o 10.000 Kč méně, než činila dosavadní základní cena modelu Yeti. Součástí sériové výbavy jsou mimo jiné i manuální klimatizace, systém elektronické stabilizace ESC včetně ABS, brzdového asistenta a regulace prokluzu, čtyři airbagy, tónovaná skla, centrální zamykání, elektrické ovládání předních oken, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka. Paket ‚Active PLUS’ přidává za férových 10.000 Kč autorádio s přehrávačem CD a MP3, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a palubní počítač. ŠKODA Yeti Outdoor se ve výbavovém stupni ‚Active’ nenabízí.

Výbava ‚Ambition’ je k dispozici pro obě designové varianty. ŠKODA Yeti Ambition nabízí nad rámec výbavy ‚Active’ i šestnáctipalcová hliníková kola, hlavové airbagy řidiče a spolujezdce, kolenní airbag řidiče, malý kožený paket, displej Maxi DOT, Jumbo Box mezi předními sedadly, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, tempomat a rádio ‚Blues’ s přehrávačem CD-/MP3. Základní motorizací městského Yetiho je také motor 1,2 TSI/77 kW, dodávaný výlučně v kombinaci s automatickou dvouspojkovou převodovkou. Cena této kombinace motoru a převodovky činí 434.900 Kč.

ŠKODA Yeti Outdoor startuje na částce 464.900 Kč

Základní motorizací modelu ŠKODA Yeti Outdoor ‚Ambition’ je motor 1,4 TSI/90 kW Green tec, prodávaný za cenu od 464.900 Kč. Výbavu obou variant modelu Yeti je možno rozšířit paketem ‚Ambition PLUS’. Za pouhých 10.000 Kč získá zákazník navíc dvouzónovou klimatizaci Climatronic, vyhřívaná sedadla vpředu, parkovací senzory, vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním a dešťový senzor.

Ještě vyšší komfort nabízí výbavový stupeň ‚Elegance’: základní motorizací této verze je v obou variantách modelu Yeti čtyřválcový benzinový motor 1,4 TSI/90 kW Green tec s manuální šestistupňovou převodovkou, systémem start-stop a rekuperací brzdné energie. Nad rámec výbavy Ambition nabízí modely Yeti Elegance a Yeti Outdoor Elegance sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, mlhové světlomety s tzv. Corner funkcí (přisvícení do zatáčky mlhovým světlometem), zadní skupinová světla s LED technologií, dvouzónovou klimatizaci Climatronic, systém bezklíčového odemykání a startování KESSY, vyhřívané přední sedačky, autorádio ‚Swing‘ s přehrávačem CD a MP3, kožený multifunkční volant, elektrické ovládání zadních oken a dešťový senzor.

Cena modelu ŠKODA Yeti Elegance startuje na částce 494.900 Kč, cena modelu ŠKODA Yeti Outdoor ve verzi Elegance pak na 514.900 Kč. Volitelně je pro obě verze v nabídce také paket ‚Elegance PLUS’ za příplatek 18.000 Kč. Ten zahrnuje bixenonové světlomety s funkcí AFS, elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka se osvětlením nástupního prostoru u řidiče a spolujezdce s automatickým stmíváním, autorádio ‚Bolero‘ s přehrávačem CD a MP3 a s měničem na 6 CD.

ŠKODA Yeti Laurin & Klement

Špičkovou verzí je model ŠKODA Yeti L&K. Zkratka L&K (Laurin & Klement) odkazuje na zakladatele české automobilky. ŠKODA Yeti L&K a ŠKODA Yeti Outdoor L&K disponují mimo jiné i exkluzivní koženou výbavou, sedmnáctipalcovými dvoubarevnými koly z lehkých slitin, bixenonovými světlomety, světelným senzorem, elektricky nastavitelným sedadlem řidiče, vyhřívaným předním sklem a kvalitním audiosystémem ‚Bolero‘ včetně soundsystému, měničem na 6 CD a dvanácti reproduktory. Městská ŠKODA Yeti L&K se dodává výlučně s automatickými převodovkami DSG, základní cena začíná na částce 624.900 Kč za motorizaci 1,4 TSI/90 kW s pohonem předních kol. ŠKODA Yeti Outdoor L&K se dodává volitelně s manuální převodovkou nebo automatickou převodovkou DSG. Ceny začínají na částce 644.900 Kč za motorizaci 1,4 TSI/90 kW s pohonem předních kol.

ŠKODA Yeti GreenLine

Přepracovaná ŠKODA Yeti se opět nabízí i ve verzi GreenLine, šetrné k životnímu prostředí. ŠKODA Yeti 1,6 TDI/77 kW GreenLine s pohonem předních kol přijíždí s pětistupňovou manuální převodovkou. Kombinovaná spotřeba činí 4,6 litru nafty na 100 kilometrů, emise CO2 pouhých 119 g/km. ŠKODA Yeti GreenLine je k dostání od 429.900 Kč.

ŠKODA Yeti patří už od svého vstupu na trh v roce 2009 mezi nejoblíbenější kompaktní vozy kategorie SUV. Dosud ŠKODA dodala svým zákazníkům více než 270.000 vozů Yeti. V Evropě je Yeti s tržním podílem kolem pěti procent v první desítce nejprodávanější SUV své třídy. Na domácím českém trhu je v tomto segmentu jasnou jedničkou. V uplynulých letech sbíral Yeti ocenění jako na běžícím pásu. Dosud nasbíralo první české kompaktní SUV 47 národních a mezinárodních vyznamenání.