Představovat díla Maestra Zapadlíka je asi nošením dříví do lesa, ale málo kdo ví, že jeho díla můžete mít i na smaltované ceduli. Vyrábí je SMALTOVNA TUPESY, a.s. s 66sti letou tradicí výroby smaltovaných cedulí.

SMALTOVNA TUPESY

SMALTOVNA TUPESY, a.s. je společnost s 66sti letou tradicí výroby smaltovaných cedulí. Dále vyrábí plechové cedule a dodávají plechové krabičky.  Nás nejvíce zajímali cedule s tématikou spojenou s automobilkou, která má ve znaku okřídlený šíp. SMALTOVNA TUPESY vyrábí cedule, na kterých jsou vozy Laurin & Klement malované Maestrem Václavem Zapadlíkem.  Zájemci si je mohou objednat v e-shopu Smaltovny Tupesy ve dvojím provedení.

Tištěné plechové cedule

Jsou vyráběny technologií digitálního sublimačního tisku. Při této tiskové technice dochází při vysoké teplotě a tlaku k přenosu barev z potištěného papíru do speciální povrchové vrstvy plechu. Používá se ocelový plech o tl. 0,5 mm. Technologie umožňuje věrné přenášení obrazu na plech. Cedule jsou určené zejména do interiéru. Lze takto řešit objednávky od 1 ks. Touto technologií jsou vyrobeny kromě plechových cedulí i hodiny, kalendáře, magnety, pohlednice a teploměry.

Smaltované cedule

Vyrábí se z ocelového plechu tl. 1,00 – 1,25 mm, opatřeného oboustranně vrstvami smaltu, který má dekorativní a antikorozní účinky. Obrázky veteránů na cedulích se vyrábí technologií sítotisku. Motiv se nejprve na sítotiskovém stroji natiskne speciálními vypalovacími barvami na papír a pak se na něho celoplošně nanese vrstva laku. Potištěný papír se namočí ve vodě a po oddělení laku s barvami od papíru se tento tzv. obtisk přenese na bíle posmaltovanou tabuli. Po vyschnutí se cedule s nalepeným obtiskem vypálí v peci a získáme tak hotový výrobek. Před tiskem je nutno motiv zpracovat tak, aby vyhovoval pro technologii sítotisku.

Smalt má vlastnosti podobné sklu. Smaltované cedule jsou tedy odolné proti vnějším vlivům, mají vysoký lesk a tvrdost. Cedule mají vysokou barevnou stálost. Při manipuaci je nutno mít na paměti, že smalt je křehký a vyžaduje šetrné zacházení. Cedule mají charakteristický design, který nelze nahradit jinými materiály. Smaltování je stará technologie známá po tisíciletí a smaltované cedule jsou symbolem tradice a stálosti. Ve spojení smaltu s tématikou historických automobilů tak dostáváme cedule s jedinečnou přidanou hodnotou.

SKODAHOME.cz hodnotí

Do ruky se nám dostaly cedule z produkce SMALTOVNA TUPESY, a.s. s motivem Maestra Václava Zapadlíka jak v tištěné plechové cedule, tak mnohem trvanlivější, odolnější smaltované cedule. Tištěné plechové cedule jsou na první pohled ostřejší, ale sytost barev a vypouklý tvar smaltované cedule nás hned nadchly. Opravdu úžasně vypadá smaltovaná cedule s reklamním motivem BAŤA.

Cedule a další produkty společnosti SMALTOVNA TUPESY, a.s. dokážou vaše prostory posunout k RETRO stylu a vyzdobí Váš pokoj, dílnu nebo garáž s veteránem.

Neváhejte a navštivte stránky www.smaltovna-tupesy.cz, kde je možné seznámit se blíže s touto společností a jejími produkty. Naleznete zde také e-shop, kde lze mj. realizovat také přímé objednávky cedulí s motivy Maestra Václava Zapadlíka. Mimo produktů z e-shopu je možné si objednat také výrobu cedulí s motivy od zákazníka.  Poptávku lze zadat v poptávkovém formuláři na stránkách společnosti nebo na adr.: smalt@smalt.synot.cz. Na základě zadaných požadavků a složitosti poptávaného motivu, vám bude předložena cenová nabídka, a následně lze dohodnout realizaci zakázky.