Gaurav Gill korunoval grandiózní sezónu pro značku ŠKODA ziskem titulu v jezdcích asijsko-pacifického šampionátu APRC. 31letý Ind ve službách továrně podporovaného týmu ŠKODA MRF je před finálovým dnem poslední soutěže APRC v Číně nedostižně v čele celkov

ŠKODA Fabia S2000

Gill se tak postaral o úspěšnou obhajobu, neboť v roce 2012 vyhrála ŠKODA díky Australanovi Chrisovi Atkinsonovi titul v APRC jak ve značkách, tak jezdcích. Gill se o předčasný titul s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 postaral především díky dvěma vítězstvím na Nové Kaledonii a v Japonsku.

Před finálovým dnem poslední soutěže APRC ve východočínské provincii Zhejiang je společně se svým spolujezdcem Glenem Macneallem na druhé příčce za vedoucím týmovým kolegou Lappim.

Čínská Rally

Dalším důkazem dominance týmu ŠKODA MRF v letošním APRC jsou dvě vítězství Lappiho na Novém Zélandu a v Austrálii. Nyní chce Fin vyhrát i poslední soutěž: „Vedení je pěkné, ale musíme na obtížných kopcovitých tratích jet chytře. Konečně, nejdůležitějším cílem je zde vítězství v hodnocení značek.“ Finálový den je na programu šest rychlostních zkoušek a 124, 48 kilometrů.

ŠKODA Motorsport

Celosvětové úspěchy potvrzují postavení značky ŠKODA v rally sportu. Vedle triumfu Jana Kopeckého a Pavla Dreslera v ERC* korunovali sezonu 2013 národními tituly Raimund Baumschlager v Rakousku, Umberto Scandola v Itálii, Dimitar Iliev v Bulharsku či Marouf Abu Samra v Jordánsku. Gustavo Saba z Paraguaje triumfoval s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 v regionálním šampionátu CODASUR v jižní Americe