ŠKODA Octavia je klíčovým modelem značky ŠKODA, a v současné době s ním přišla do obchodů s modely i firma ABREX. Představila modely vozů ŠKODA Octavia a ŠKODA Octavia Combi v měřítku 1:43.

ŠKODA Octavia třetí generace

ŠKODA Octavia a ŠKODA Octavia Combi byla vždy pro mladoboleslavskou automobilku klíčovým modelem. Třetí generací svého bestselleru ŠKODA ještě více posiluje svou pozici v segmentu A. Vůz se siluetou sedanu stanovuje nová měřítka v nabídce prostoru pro cestující i jejich zavazadla. Z vnějšku novinka zaujme atraktivním vzhledem v duchu nového designového DNA značky ŠKODA, uvnitř pak vysokou funkčností či moderními systémy bezpečnostní a komfortní výbavy. Jak je pro vozy značky ŠKODA typické, nová Octavia nabízí četné „Simply Clever“ prvky, stejně jako výhodný poměr ceny a nabízené hodnoty.

ABREX

Firma Abrex je hlavním výrobcem modelů s okřídleným šípem ve znaku, které na trh dodává hned v několika měřítkách. Nejrozšířenějším je 1:43, kde zájemci naleznou více jak tři desítky modelů s okřídleným šípem ve znaku. Dalším měřítkem jsou osmnáctiny, kde jsou modely zpracovány až do nejmenších detailů.  U měřítka 1:24 naleznete již otevírací dveře a kapoty. Nejmenšími modely, které firma vyrábí,  jsou v měřítku 1:72.

ŠKODA Octavia 1:43

Na modelu nás hned na první pohled zaujme výrazná vysoko umístěná ostrá Tornádo linie, která je patrná i u skutečného vozu. U Abrexu nezapomněli ani na ostře řezané hrany předního nárazníku, který i na modelu vypadá přirozeně. Model je zpracován do posledního detailu, včetně zadních světel.

ŠKODA Octavia Combi 1:43

Model vozu ŠKODA Octavia Combi je zatím pouze v jedné barvě, ale o to více na ní vynikají detaily, kterými se pyšní i skutečný vůz. Velmi pěkně jsou zpracované například hagusy nebo lišta kolem bočních oken. Velmi realisticky jsou zpracované i páté dveře.

SKODAHOME.cz známkuje

Jak je zvykem na závěr, každému modelu dáme známku jako ve škole. U obou modelů nás trochu překvapila změna v použitém materiálu bočních zrcátek. U dřívějších modelů měkčené, ohebné byly nahrazeny tvrdým plastem, čím jsou více náchylné k ulomení. Nevíme, zda se nám do ruky dostal trochu nepovedený kousek, ale na modelu ŠKODA Octavia Combi  si všimli menší nepřesnosti mezi předním oknem a „A“ sloupky.  A nyní k samostatnému známkování: ŠKODA Octavia – jedna méně a ŠKODA Octavia Combi – dvě. Modely  zakoupíte v e-shopu ABREX, jen svůj sortiment rozšířil o další dvě škodovky.

Velká fotogalerie Nová ŠKODA Octavia  – 1:43