Jak ve světových kalendářích, tak i v našem si Essen Motor Show našel své stálé místo. Sjíždějí se na něho příznivci tuningu, Hot Rodů, Oldtimerů, ale na své si zde přijdou i milovníci rychlých kol.

Essen Motor Show

Návštěvníci Essen Motor Show si mají z čeho vybírat. Najdou zde natuněné káry, upravené Hot Rody, super rychlá závodní auta nebo pro milovníky starších aut celou halu Oldtimerů.

Modelová ofenzíva ŠKODA

Letošní rok by pro značku s okřídleným šípem ve znamení novinek. Návštěvníci si na Essen Motor Show 2013 mohli prohlédnout již známý Škoda Rapid Sport, nebo nejrychlejší sériově vyráběnou škodovku Octavia RS. Zkrátka nepřišli ani milovníci malých vozů, které zastoupilo City Sport. Byly k vidění faceliftové novinky Škoda Superb a Škoda Yeti. Asi nejvíce pozornosti poutala Škoda Rapid Spaceback s několika sportovními doplňky.

Tuning

Letošní rok opět potvrdil, jak daleko zaostává česká tungová scéna za německou. Do haly A1, kde se nalézalo na sedm desítek soukromých vozů, by z Čech mohly být zařazeny snad tak pouze dvě, tři káry.

Zato u profesionálních tuningových firem není nic nemožné. Upravují se malé, sportovní, ale i velké ofroudové vozy. Na nich nalezneme nejen perfektní laky, ale i řada vozů byla potažena matnou fólií. Co se týče kol, tak vybrat si ta pravá je díky velké nabídce skoro až nemožné. Letos do svého výrobního programu většina firem zahrnula výrazné barvy a vzory.

Oldtimery

Veteránům byla opět věnována celá hala, jíž vévodila expozice značky Maserati. Ta zde slavila své sté výročí a představila desítku sportovní vozů s trojzubcem ve znaku. Mezi naleštěnými oldtimery na prodej se nalezly i vozy s patinou v nálezovém stavu.

Více vám o Essen Motor Show 2013 napoví naše velká fotogalerie.

Velká fotogalerie Essen Motor Show 2013