Konec roku 2013 byl ve znamení několika novinek od firmy Abrex. Po kultovním eRku, následovala osmnáctina Fabia S2000 a do třetice se na trhu objevila třiačtyřicetina Škoda Vision D.

Studie ŠKODA Vision D

Hlavním úkolem nové studie Škoda Vision D bylo v Ženevě 2011 ukázat, jakým směrem se budou vozy Škoda ubírat v budoucích letech. Škoda Auto na tomto projektu představila podstatné prvky, které mají do budoucna být hlavními znaky jejích automobilů. Proto i při představování v Ženevě 2011 byl kladen hlavní důraz na nové přední partie. Zvláště na tvar a zpracování nové masky, která je také novou tváří budoucích vozů Škoda. K té patří i nové světlomety, které tvoří tak zvané oči nové tváře Škoda.

Samotná studie ŠKODA Vision D je pětidvéřový liftback, jenž na první pohled zaujme velmi čistými liniemi. Při podrobnější prohlídce vozu, nesmíme zapomenout ani na zadní partie, kde jsou opět zadní světla ve tvaru C. Vision D byl představen na 20palcových pětipaprskových kolech a pneumatikách 235/35 ZR20. Zaujmou i ostré linie zpětných zrcátek v kontrastu se zapuštěnými klikami dveří.

ABREX

Firma Abrex je hlavním výrobcem modelů s okřídleným šípem ve znaku, které na trh dodává hned v několika měřítkách. Nejrozšířenějším je 1:43, kde zájemci naleznou více jak tři desítky modelů s okřídleným šípem ve znaku. Dalším měřítkem jsou osmnáctiny, kde jsou modely zpracovány až do nejmenších detailů.  U měřítka 1:24 naleznete již otevírací dveře a kapoty. Nejmenšími modely, které firma vyrábí,  jsou v měřítku 1:72.

ŠKODA Vision D 1:43

Již na první pohled ještě v krabičce nás zaujme prosklená střecha a barevně zpracovaný interiér. Je vidět, že u Abrexu umějí vytvořit i jiné interiéry, než černé, které dělají model tuctovým. Pochvalu si zaslouží i velká 20palcová pětipaprsková kola na pneumatikách 235/35 ZR20. Z přední i zadní části na modelu jsou již patrné prvky, jimiž se pyšní nové vozy s okřídleným šípem ve znaku. Bílá barva velice pěkně kontrastuje do zelena zbarvenými okny a přibližuje model skutečnému vozu, který představuje. Co se týče zpracování, patří model k těm lepším.

SKODAHOME.cz známkuje

Okna dobře pasují do karoserie a interiér až na několik detailů odpovídá skutečnému Vision D. Ač model řadíme u Abrexu k těm lepším, přesto i zde došlo k několika nepřesnostem. Přední maska by si zasloužila v dolní partii více srazit v dolních rohách a zdá se nám, že u skutečného vozu je více zdůrazněna spodní část nárazníku. Jak je zvykem na závěr, každému modelu dáme známku jako ve škole a ŠKODA Vision D v měřítku 1:43 si vysloužila lepší dvojku a určitě obohatí pestrost Vaší sbírky modelů Škoda.

Fotogalerie Škoda Vision D – Abrex 1:43

Fotogalerie Škoda Vision D

Článek Škoda Vision D – Ženeva 2011