Rodina sportovně laděných modelů Monte Carlo se rozrůstá na pět členů. ŠKODA Citigo Monte Carlo představuje novou variantu městského vozu s mimořádně dynamickým vzhledem. Provedení Monte Carlo je k dispozici jak s benzinovým pohonem, tak i s pohonem na st

ŠKODA Citigo Monte Carlo

S modelem Citigo vstoupila ŠKODA před dvěma lety poprvé do segmentu městských vozů. A úspěšně: jen v roce 2013 dodala značka ŠKODA svým zákazníkům na celém světě 45 200 vozů Citigo, oproti roku 2012 to představuje nárůst o 51 %. Model Citigo nabízí maximální prostor při minimálních vnějších rozměrech, skvělou funkčnost, chytré detaily, vysokou úroveň bezpečnosti, nízkou spotřebu, perfektní ovladatelnost a atraktivní design.

Dynamický vzhled Monte Carlo

ŠKODA Citigo Monte Carlo přijíždí na černých 15″ kolech z lehké slitiny v designu Auriga, na přání jsou v nabídce černá 16″ kola z lehké slitiny v designu Serpens. Se sportovním podvozkem sníženým o 15 milimetrů se Citigo Monte Carlo pohybuje nad vozovkou o něco níže než standardní Citigo. Tmavě tónovaná jsou skla od B sloupků dozadu (SunSet), stejně jako sklo panoramatické střechy. Dynamický vzhled propůjčují přední části černě lakovaný rámeček masky chladiče, široký černý otvor pro přístup vzduchu a černý přední spoiler. Černě lakovaná jsou rovněž vnější zpětná zrcátka, stejně jako střešní spoiler. Na bocích a víku zavazadlového prostoru jsou umístěny výrazné designové prvky Monte Carlo. Sportovní charakter zdůrazňuje při pohledu zezadu černý difuzor.

Sportovně působí celočerný interiér

Také v interiéru dělá nové Citigo Monte Carlo čest svému jménu. Výškově nastavitelný tříramenný volant je potažený kůží s červeným obšitím, které zdobí i manžetu řadicí páky. Kůží jsou potažené také madlo ruční brzdy a hlavice řadicí páky. Sportovně působí celočerný interiér; v černé barvě je nejen přístrojová deska, ale i stropní panel, koberce a vnitřní obložení sloupků. Sportovní sedadla mají specifické látkové potahy v černo-červené kombinaci s šedými podélnými pruhy. Při nastupování potěší dekorativní prahové lišty Monte Carlo. Na přístrojové desce je použit černě lakovaný vkládaný díl designu Monte Carlo.

Výbava modelu Citigo Monte Carlo

Výbava vychází z verze Ambition. Standardní bezpečnostní výbava pro země EU zahrnuje mimo jiné čtyři airbagy včetně bočních vpředu s ochranou hlavy, protiblokovací systém ABS a elektronickou stabilizaci ESC, čtyři tříbodové bezpečnostní pásy, signalizaci zapnutí bezpečnostních pásů a přípravu Isofix na zadních sedadlech. Za svou úroveň poskytované bezpečnosti získal model Citigo nejlepší možné hodnocení v testech bezpečnosti Euro NCAP v podobě pěti hvězdiček.

„Simply Clever“

V rámci komfortní výbavy získá zákazník mimo jiné elektrické ovládání oken vpředu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, držák na parkovací lístky, držák na tašky na přístrojové desce před spolujezdcem, dělené sklopné opěradlo zadních sedadel a další „Simply Clever“ detaily.

Benzinové motory 44, 50 a 55 kW

Citigo Monte Carlo pohání tříválcové benzinové motory 1,0 MPI/44 kW (60 k) a 1,0 MPI/55 kW (75 k) nebo zemním plynem poháněná varianta 1,0 CNG/50 kW (68 k). Paleta barev nabízí odstíny červená Tornado, bílá Candy, stříbrná Brilliant a černá Deep.