V Ženevě poprvé odhalený Yeti Monte Carlo představuje sportovně laděnou verzi svého nedávno kompletně přepracovaného kompaktního SUV, jež patří mezi nejoblíbenější vozy ve své třídě a rodinu sportovně laděných modelů Monte Carlo se tím rozrůstá na pět čle

ŠKODA Yeti Monte Carlo

Nové provedení tohoto modelu, které na trh přišlo počátkem roku 2014, zaujme novou přídí a zádí, svěžím interiérem, pohonem všech nebo pouze předních kol, rozšířenou nabídkou motorů a převodovek a novými technickými prvky.

Atraktivní kompaktní SUV s vysokými ambicemi

Přední části modelu Yeti Monte Carlo dodává sportovní vzhled černě lakovaný rámeček masky chladiče a výrazný černý přední spojler. Standardem jsou 17″ černá kola z lehké slitiny a skla s vyšším stupněm tónování od B sloupku dozadu (SunSet). Střecha vozu, sloupky A, C a D jsou černě lakované, stejně jako podélný střešní nosič, kryty vnějších zpětných zrcátek a prahy dveří. Sportovní vzhled vozu vzadu podtrhuje černý difuzor.

Sportovním charakter

Tím se vyznačuje i interiér. Sportovní tříramenný volant je potažený perforovanou kůží s červeným obšitím. Kůží jsou potaženy také hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy. Červené stehy zdobí i manžetu řadicí páky a střední loketní opěru vpředu. Sportovní sedadla potažená černo-červeno-šedou látkou s šedými podélnými pruhy dodávají interiéru očekávaný vizuální dojem. Pedály z ušlechtilé oceli, vkládané tkané koberce s červeným obšitím a dekorativní prahové lišty s logem Monte Carlo jsou detaily dotvářející celek k dokonalosti.

Třikrát nafta – třikrát benzín

S výjimkou základní naftové motorizace 1,6 TDI/77 kW je pro model Yeti Monte Carlo k dispozici celá paleta motorů: tři benzinové motory 1,2 TSI/77 kW, 1,4 TSI/90 kW, 1,8 TSI/112 kW (118 kW) a tři naftové agregáty 2,0 TDI/81 kW, 2,0 TDI/103 kW a 2,0 TDI/125 kW.

Sedm barev

Yeti Monte Carlo je k dostání v sedmi barvách: červená Corrida, černá Magic, bílá Candy, bílá Laser, bílá Moon, šedá Metal a stříbrná Brilliant.

Pocta 113leté úspěšné sportovní historii značky ŠKODA

Modely Monte Carlo jsou poctou úspěšné 113leté sportovní historii značky ŠKODA. ŠKODA je také spoluautorem důležitých kapitol legendární stejnojmenné rallye. Poprvé se česká značka účastnila Rally Monte Carlo již v roce 1936. S vozem ŠKODA Popular se značka hned napoprvé dostala na stupně vítězů a obsadila ve své kategorii druhé a třetí místo.