Debut v Ženevě slaví také vrcholné provedení modelů ŠKODA Octavia a Octavia Combi. Jeho přídomek L&K odkazuje na zakladatele české značky, pány Václava Laurina a Václava Klementa.

ŠKODA Octavia Laurin & Klement

Výbava exkluzivní verze mimo jiné zahrnuje 18″ kola z lehké slitiny, bi-xenonové světlomety s LED světly pro denní svícení a sdružené zadní svítilny s LED technikou. V interiéru zaujmou sedadla z kůže a Alcantary v exkluzivním hnědém provedení, dekorační lišty ve specifickém designu, Sound System CANTON nebo kůží obšitý čtyřramenný multifunkční volant.

Octavia L&K nabízí výběr ze tří výkonných agregátů

Benzinového 1,8 TSI/132 kW a dvou vznětových 2,0 TDI/110 kW a 2,0 TDI/135 kW. Motory 1,8 TSI/132 kW a 2,0 TDI/110 kW jsou volitelně k dispozici s manuální převodovkou nebo automatickou převodovkou DSG. Zájemci o pohon všech kol mají na výběr mezi motorem 1,8 TSI s šestistupňovým ústrojím DSG a agregátem 2,0 TDI/110 kW s manuální převodovkou o shodném počtu stupňů. Ve druhé polovině roku 2014 bude uvedena i vrcholná motorizace 2,0 TDI/135 kW v kombinaci se šestistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol.