Po Citigo, Yeti je třetím novým sportovně laděným modelem nová ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo. Modelem Rapid Spaceback doplnila ŠKODA na podzim 2013 svou nabídku mezi modely Fabia a Octavia. Poprvé tak představila kompaktní hatchback s charakteristický

ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo

Rapid Spaceback nabízí velký vnitřní prostor, řadu „Simply Clever” prvků, příkladnou úroveň bezpečnosti, nízkou spotřebu a vynikající poměr ceny a nabízené hodnoty. Svěží dynamický design oslovil nové skupiny zákazníků.

Sportovní charakter vozu

Rapid Spaceback Monte Carlo zaujme na první pohled svou dynamikou a prezentací síly. Sportovní charakter vozu dotvářejí černý rámeček masky chladiče, široký černý otvor pro přístup vzduchu s voštinovou strukturou mřížky a černé hlavní a mlhové světlomety. Na bocích odlišují Rapid Spaceback Monte Carlo prahové nástavce v černé barvě.

Paket StylePLUS

Mimořádný sportovní dojem dodává verzi Monte Carlo paket StylePLUS, který zahrnuje černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek, panoramatickou střechu s černě lakovaným střešním spoilerem, prodloužené sklo pátých dveří a zatmavené sdružené zadní svítilny. Dynamický vzhled zádi doplňuje černý zadní difuzor. Rapid Spaceback Monte Carlo přijíždí na černých 16″ nebo volitelně na 17″ kolech z lehké slitiny.

Černo-červeno-šedý interiér

Interiér modelu Rapid Spaceback Monte Carlo je pojat ve sportovním duchu stejně jako exteriér. Tříramenný kožený volant s červeným obšitím doplňuje červeně obšitá manžeta řadicí páky. Kůží je potažena také hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy. Dekorativní lišta s karbonovým vzorem ladí s černou přístrojovou deskou a výplněmi dveří. Sportovní sedadla jsou potažena látkou s černo-červeno-šedým vzorem a šedými podélnými pruhy. I zde jsou pedály z ušlechtilé oceli a vkládané tkané koberce s červeným obšitím. Dekorativní lišty v kombinaci plast-hliník zdobí přední i zadní prahy, vpředu jsou navíc opatřeny logem Monte Carlo.

Kompletní paleta motorů

Rapid Spaceback Monte Carlo se nabízí s kompletní paletou motorů pro modelovou řadu Rapid. K dispozici jsou benzinové agregáty 1,2 MPI/55 kW (75 k), 1,2 TSI/63 kW (86 k), 1,2 TSI/77 kW (105 k) a 1,4 TSI/90 kW (122 k). Nabídku naftových pohonných jednotek tvoří dva agregáty se vstřikováním paliva common-rail: 1,6 TDI/66 kW (90 k) a 1,6 TDI/77 kW (105 k). Rapid Spaceback Monte Carlo vychází z výbavové verze Ambition.

Úspěšné modely ŠKODA Fabia Monte Carlo a Fabia Combi Monte Carlo

Se třemi novými modely se rodina sportovně laděných vozů ŠKODA Monte Carlo rozrostla na celkem pět členů. ŠKODA Fabia ve verzi Monte Carlo je v nabídce od roku 2011, od roku 2013 je pak na trhu Fabia Combi Monte Carlo. A mají úspěch: do dnešního dne prodala ŠKODA celkem téměř 38 000 vozů Fabia Monte Carlo a Fabia Combi Monte Carlo.