Ve dnech 25. – 26. března proběhl v Kongresovém centru Praha čtvrtý ročník mezinárodního specializovaného veletrhu Motorsport EXPO, který byl určen výrobcům, dodavatelům dílů a komponentů pro profesionální motorsport, konstruktérům i závodním týmům.

Motorsport EXPO 2014

Letošní ročník byl jedinečný svým přesunem místa konání z Brna do Prahy a také tím, že veletrh byl pořádán poprvé samostatně, bez zázemí jakékoliv větší výstavy. Kongresové centrum bylo zvoleno pro svoje komorní prostředí a výhodnou polohu ve středu města.

Tým Buggyra

Novinkou bylo také pořádání odborných seminářů a prezentací, rozdělených rovnoměrně mezi oba výstavní dny. V bohatém programu bylo možné nalézt nejen představení významných firem, ale i besedu s jezdci týmu Buggyra, autogramiádu držitelů Zlatých volantů M. Matějovského, P. Fulína a G. Jílkové, představení závodních projektů – ESET V4 Cup, International Czech Bike Series, La Carrera Panamericana či projekt Legendy. Celou akcí přítomné diváky provázel moderátor Martin Straka.

40 vystavovatelů

Celkem se představilo 40 vystavovatelů, mezi nimi: Praga s prezentací motokár a závodního vozu R1 mini, Křenek Motorsport se sortimentem značky Sparco, špičkový simulátor závodního vozu od firmy Motorsport simulator, firma Halbich zastupující společnost Öhlins, Snickers Workwear, ladič skútrů Polini, specialista na brzdy a spojky Renovak, český výrobce tlumičů pro motosport Protlum, výrobce karbonových dílů CarbonMax, zástupce Motec pro ČR – LSC Motorsport, Genei se servisní diagnostikou Magneti Marelli, AiM s elektronickými měřícími přístroji, Cers Performance se světlomety Lazer, Performance Engineering, Michelin, MaxSport Pneu a ladič japonských vozů STIEVOGTR.

Škoda Octavia

Celý prostor výstavy doplňovaly závodní a sportovní vozy Ferrari 430 GT2 týmu K&K Racing, BMW 320si ETCC týmu Křenek, driftovací speciály BMW bratrů Bezoušků, dále historici Saab 96, Škoda Octavia, Jaguar XK140 a Subaru Coupé. Před budovou KCP stály dva závodní vozy týmu Buggyra – okruhový speciál a Tatra pro dálkové soutěže.

Formula Student

Petr Chaura z pořadatelského týmu IBS motorpress: „Součástí veletrhu byla i přehlídka vysokoškolských projektů Formula Student, které přivezli zástupci čtyř českých a jedné slovenské vysoké školy. Tyto monoposty se během konání veletrhu pravidelně předváděly v exhibičních jízdách v podzemních garážích. Děkuji studentům a všem vystavovatelům.“