Již pošesté podpoří ŠKODA AUTO v roli hlavního partnera největší seriál závodů horských kol na světě ‚Kolo pro život’. Dlouholetým partnerstvím potvrzuje česká automobilka svou angažovanost na poli národní a mezinárodní cyklistiky. V letošním roce se v ob

ŠKODA AUTO Česká republika

„S cyklistikou je spojena nejen minulost značky ŠKODA, ale také její přítomnost,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „ŠKODA je již řadu let jedním z největších partnerů cyklistiky. Vedle legendárních mezinárodních podniků jako Tour de France nebo Vuelta se angažujeme v českém seriálu ‚Kolo pro život’. Seriál závodů horských kol každoročně oslovuje tisíce lidí. Těší nás, že můžeme být partnerem tohoto cyklistického podniku a že můžeme v jeho rámci prezentovat značku ŠKODA.“

ŠKODA Fabia Super 2000

V letošním roce proběhne celkem 16 závodů, z nichž tři nesou také jméno hlavního partnera – ŠKODA AUTO. Jsou to závody v Mladé Boleslavi (10. května), ve Vrchlabí (28. června) a v Karlových Varech (9. srpna). Na tyto podniky připravila automobilka mimo jiné speciální prezentaci Výzkumu dopravní bezpečnosti ŠKODA. Návštěvníci závodu v Mladé Boleslavi se navíc setkají s členy továrního týmu ŠKODA Motorsport a zažijí i dynamickou prezentaci soutěžního speciálu Fabia Super 2000.

ŠKODA AUTO je kromě toho na každém z jednotlivých podniků přítomna také doprovodným programem a prezentací cyklistické kolekce ze sortimentu ŠKODA Originálního příslušenství. Fanoušky adrenalinu na čtyřech kolech čeká 3D-trenažér vozu ŠKODA Fabia Super 2000, díky němuž mohou virtuálně vyrazit na závodní trať a zažít přetížení až 2G. Největším lákadlem je soutěž o účast na jedné z etap Tour de France 2015 pro dvě osoby. Stačí vyplnit kontaktní kartu ŠKODA a tipnout si výsledek v rámci soutěžní otázky.

Kolo pro život

První závod série ‚Kolo pro život’ 2014 startuje již 26. dubna v Letech u Prahy. Do 27. září 2014 pak proběhne dalších 15 závodů v celé České republice. Závodů se účastní profesionálové, amatéři i rekreační jezdci všech věkových kategorií. Každý závod má několik tratí o různé obtížnosti. Vedle dospělých na start nastoupí i děti.

‚Kolo pro život’ je největší sérií závodů horských kol na světě. Za uplynulých čtrnáct let se závodů účastnilo přibližně 180.000 aktivních cyklistů. Jen v roce 2013 měl závod zhruba 20.000 účastníků, které podél tratí povzbuzoval zhruba dvojnásobný počet fanoušků.

Kalendář závodů seriálu Kolo pro život 2014

26. 4. Trans Brdy České spořitelny (Lety u Prahy)
10. 5. Mladá Boleslav Tour ŠKODA AUTO (Mladá Boleslav)
24. 5. Jestřebí hory České spořitelny (Úpice – Havlovice)
31. 5. Kouty MTB maraton České spořitelny (Kouty nad Desnou)
7. 6. Orlík Tour Kooperativy (Orlík – Vystrkov)
14. 6. Ještěd Tour Kooperativy (Liberec – Vesec)
28. 6. Vrchlabí – Špindl Tour ŠKODA AUTO (Vrchlabí – letiště Lánov)
5. 7. Bikemaraton Drásal České spořitelny (Holešov)
26. 7. Praha – Karlštejn Tour České spořitelny (Praha – Velká Chuchle)
2. 8. Šumavský MTB maraton České spořitelny (Zadov)
9. 8. Karlovarský AM bikemaraton ŠKODA AUTO (Karlovy Vary)
23. 8. Manitou Železné hory České spořitelny (Chrudim)
6. 9. Znojmo Burčák Tour Kooperativy (Znojmo)
13. 9. Nova Cup Nové Město na Moravě (Nové Město na Moravě)
20. 9. Plzeňská padesátka České spořitelny (Plzeň)
27. 9. Oderská mlýnice České spořitelny (Klokočůvek u Oder)