S téměř 1.600 atraktivními položkami nabízí ŠKODA Originální příslušenství téměř neomezené možnosti individualizace vozů ŠKODA. Od kol z lehkých slitin až po spojlery, od koberců až po střešní boxy – kreativitě se meze nekladou. V rámci exkluzivní ‚Cesty

ŠKODA Originální příslušenství

Cílem škodovácké cesty byl letošní sraz GTI u rakouského jezera Wörthersee. Tato akce příznivců úprav vozů značek koncernu Volkswagen se koná již po třiatřicáté a ŠKODA se akce účastní již popáté.

Dva sériové vozy, tři zastávky, jeden společný cíl: Pro značku ŠKODA je legendární sraz GTI příležitostí k tomu, aby vyslala modely ŠKODA Rapid a ŠKODA Citigo na speciální tuningovou výpravu z Prahy do Reifnitz. Cíl mise: V rámci tří ‚zastávek v boxech’ proměnit během jednoho dne normální sériové vozy v atraktivní a emoce vzbuzující speciály. Na cestu tak vyrazila ŠKODA Rapid 1.2 TSI v bílé barvě Candy a ŠKODA Citigo 1.0 MPI v zelené barvě Spring.

„Naši zákazníci si přejí emocionální, všestranně individualizované vozy,“ říká Karel Starý, vedoucí oddělení poprodejních služeb ŠKODA AUTO Česká republika. „Naše spanilá jízda na Wörthersee ukazuje na příkladu modelů Citigo a Rapid, jak atraktivně a expresivně lze naše modely upravit dle osobních přání pomocí ŠKODA Originálního příslušenství,“ doplňuje Karel Starý.

ŠKODA Citigo a ŠKODA Rapid

Tuningová jízda vozů ŠKODA začala ráno 28. května 2014 v Praze. V průběhu dne čekaly na vozy ŠKODA Citigo a ŠKODA Rapid tři zastávky. ŠKODA Rapid dostala stylingový paket ‚Red & Grey’, který bude na vybraných trzích k dispozici koncem letošního roku. Sada úprav vychází ze studie ŠKODA Rapid Sport, která byla představena v rámci loňského srazu GTI. ŠKODA Citigo byla osazena dynamickými designovými prvky z programu Originálního příslušenství, které je v České republice již nyní pro tento městský vůz běžně v nabídce.

První zastávka proběhla u partnera značky ŠKODA – Auto Ševčík v Českých Budějovicích.  Zde proběhly úpravy exteriéru. Oba vozy dostaly mj. červeno-šedé (Rapid) a černé (Citigo) polepy a kryty vnějších zpětných zrcátek (ŠKODA Rapid: karbon, ŠKODA Citigo: černý lak). Maska chladiče modelu ŠKODA Rapid byla ozdobena černě lakovaným rámečkem.

Také interiér doznal několik výrazných změn směřujících ke sportovnějšímu charakteru. ŠKODA Rapid dostala malý kožený paket, který zahrnuje kůží potažený tříramenný volant s červeným obšitím, kůží potažené madlo páky ruční brzdy a hlavici řadicí páky. ŠKODA Rapid kromě toho obdržela také kryty pedálů z ušlechtilé oceli a oba vozy pak i dekorativní hliníkové prahové lišty a vkládané tkané koberce.

Při druhé zastávce u jezera Mondsee (Rakousko) byla kola vozu ŠKODA Rapid vyměněna za sedmnáctipalcová hliníková kola ‚Red Design 2’. Kromě toho dostal Rapid praktický síťový program. ŠKODA Citigo zase získala šestnáctipalcová kola z lehkých slitin ‚Serpens’.

Finální doladění proběhlo v mobilní dílně značky ŠKODA u Seehotelu Europa v rakouském Veldenu. Oba vozy získaly sportovní kit s výraznými předními a zadními spojlery a spojlerem na pátých dveřích, v případě modelu ŠKODA Rapid z karbonu.

Výsledek tuningové jízdy: Dva atraktivní vozy se sportovně laděným charakterem.

ŠKODA Originální příslušenství nabízí vedle atraktivního vzhledu také zaručenou bezpečnost a kvalitu produktů s logem ŠKODA. Veškeré produkty jsou testovány podle zadání výrobce a jsou homologovány v celé Evropě. Zkoušky probíhají v rámci technických produktových zkoušek v Technickém vývoji společnosti ŠKODA AUTO i během rozsáhlého programu dynamických testovacích jízd.

Celkem zahrnuje portfolio ŠKODA Originálního příslušenství téměř 1.600 položek, rozdělených do pěti skupin: Sport a design, Bezpečnost, Komfort a užitek, Přeprava a Infotainment. ŠKODA Originální příslušenství je k dostání u všech autorizovaných obchodníků značky ŠKODA a ve ŠKODA E-Shopu.