Poslední květnový den v pražském Triocampu patřil milovníkům vozů, které mají ve znaku okřídlený šíp. SKODAHOME.cz a SKODAMOTOR.cz pořádali v Dolních Chabrech již svůj osmnáctý sraz.

Jarní sraz SKODAHOME.cz

Před rokem na jarním srazu započala spolupráce se ŠKODA Auto. Letos díky pokračující podpoře byly automobilkou zapůjčeny dvě studie ŠKODA CitiGo Rally a ŠKODA Fabia RS 2000. Velký otazník vysel nad počasím. Přes týden Česko bičovaly nepřetržité deště a v sobotu jak mávnutím kouzelného proutku se objevila azurová obloha, která na sraz přilákala více jak dvě stovky vozů.

Návštěvníci mohli spatřit jak natuněné káry, tak i několik desítek veteránů. Na sraz přijeli účastníci i z Německa a nejvzdálenější přijel z východního Slovenska.

50 let s eMBéčkem

V letošním roce slaví ŠKODA 1000 MB své padesáté narozeniny. Součástí srazu byl i křest knihy ŠKODA 1000 MB s autogramiádou autora Jana Tučka. Tuto příležitost si nenechalo utéct 29 eMBéček, která přijela na sraz.

ŠKODA CitiGo Rally

Designová studie ŠKODA Citigo Rally je bílý vůz s černou střechou a několika černými doplňky. Zaujme masivními nárazníky, střešním spojlerem a přídí s velkým nasávacím otvorem. Stabilitu a přesvědčivou trakci slibují široké nízkoprofilové pneumatiky na kovaných 18″ kolech z lehkých slitin.

ŠKODA Fabia RS 2000

Druhou designovou studií byla ŠKODA Fabia RS2000. Designéři značky ŠKODA vytvořili z úspěšného soutěžního vozu Fabia Super 2000 svébytný roadster sledující jediný cíl: dynamiku a radost ze sportovního svezení. Na základě širokého speciálu ze stáje ŠKODA Motorsport vznikl roadster Fabia RS 2000 s prostorem pro čtveřici cestujících, z nichž každý najde dostatek místa pro sezení i nastupování. Nízká linie oken ohraničující prostor pro posádku vpředu a na bocích zajišťuje nejen skvělý výhled, ale také pocit sounáležitosti s okolní krajinou.

Závěrem chceme poděkovat všem partnerům, kteří se podíleli na našem letošním srazu. Velkou fotogalerii pro Vás nafotil Ptica, a díky ní můžete nását atmosféru 18. Srazu SKODAMOME.cz.

Velká fotogalerie 18. Sraz SKODAHOME.cz

Partneři srazu

Mediální partneři