ŠKODA AUTO dodala Správě Pražského hradu pět nových vozů ŠKODA Superb. Tři vozy ŠKODA Superb jsou již rok součástí flotily prezidenta České republiky Miloše Zemana. V roce 2013 kompletně přepracovaná ŠKODA Superb nadchne svěžím designem, novými technickým

ŠKODA Auto

Pět nových vozů vystřídá stávající flotilu Pražského hradu. Výběrové řízení pro obnovu vozového parku vyhrála značka ŠKODA v silné konkurenci zahraničních prémiových značek.

„ŠKODA Superb nás přesvědčila svou všestranností a vynikajícím poměrem ceny a užitné hodnoty. Těší nás, že budeme i nadále používat špičkový model domácí automobilky,“ řekl Ivo Velíšek, ředitel Správy Pražského hradu příležitosti předání klíčů od vozů.

„Jsme hrdí, že naše kompletně obnovená vlajková loď bude sloužit na Pražském hradě,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „Superb je symbolem špičkové kvality Made in Czech Republic a důkazem síly značky a kompetence celého týmu společnosti ŠKODA AUTO,“ dodává Vlček.

ŠKODA Superb 3,6 FSI V6

Nové služební limuzíny ŠKODA Superb jsou vybaveny špičkovou motorizací 3,6 FSI V6 o výkonu 191 kW. V kombinaci s pohonem všech kol akceleruje Superb z 0 na 100 km/h za pouhých 6,4 s, maximální rychlost činí 250 km/h. Převodové stupně řadí rychle a precizně šestistupňová dvouspojková převodovka DSG. Vozy byly dodány ve výbavovém stupni Elegance. Na blatnících vozu se nachází držáky vlajek.

ŠKODA Superb je vlajkovou lodí české automobilky už od roku 2001. V roce 2013 byl model kompletně přepracován a nyní zaujme novými designovými prvky, svěžím interiérem, novými technickými řešeními a vysokou efektivitou. Vedle Pražského hradu využívá tento model vyráběný v Kvasinách i řada dalších státních institucí. Od své inaugurace v březnu roku 2013 jezdí Superbem také český prezident Miloš Zeman. Jako služební limuzínu využívá Superb mimo jiné také český velvyslanec v Číně. Deset vozů ŠKODA Superb se špičkovou motorizací 3,6 FSI V6/191 kW a moderním pohonem všech kol používá jako hlídkové a stíhací vozy také dálniční policie.

Exkluzivní vozy značky ŠKODA byly jako prezidentské vozy využívány i v minulosti. Už první československý prezident T. G. Masaryk jezdil od roku 1926 v legendárním voze ŠKODA Hispano Suiza, automobilu světové značky, poháněném šestiválcem o trvalém výkonu 100 koňských sil.