ŠKODA vstupuje do Open Automotive Alliance (OAA). OAA byla založena podniky z odvětví informačních technologií a automobilového průmyslu na počátku roku 2014. Cílem je umožnit atraktivní a bezpečnou integraci koncových přístrojů s operačním systémem Andro

Operačním systémem Android

Android je celosvětově rozšířený operační systém pro mobilní zařízení, jako jsou chytré telefony, netbooky a tablety.
„Konektivita je v našem každodenním životě stále důležitější a stále větší roli hraje i v automobilech,“ říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje. „Naši zákazníci oceňují flexibilitu a praktičnost našich vozů. Integrace mobilních zařízení do automobilů přinese našim zákazníkům zlepšení konektivity, větší bezpečnost a jednodušší ovládání – i to je ‚Simply Clever’ řešení,“ dodává Welsch.

Automotive Alliance

S ohledem na značné rozšíření chytrých telefonů, tabletů apod. zákazníci stále více vyžadují propojení mobilních přístrojů s automobilem – v duchu hesla ‚Smartphone na čtyřech kolech’. Vstup do Open Automotive Alliance je pro českou automobilku důležitým krokem k tomu, aby mohla v budoucnu představit dostatečně atraktivní nabídku.

„Partnerství s Open Automotive Alliance nám umožní nabídnout v našich vozech atraktivní internetové aplikace na bázi operačního systému Android. V zájmu zákazníka tak posouváme téma automobilové konektivity na vyšší úroveň,“ říká Frank Welsch.

Koncern Google

Open Automotive Alliance byla založena v lednu 2014. Zakládajícími členy jsou mimo jiné internetový koncern Google, automobilky Audi, General Motors, Honda nebo výrobce čipů Nvidia. Cílem společné platformy je bezpečné a intuitivní využití moderních technologií a internetových služeb na bázi operačního systému Android.