Nedaleko Dobrušky ve vesničce Pohoří o víkendu proběhl již třetí ročník srazu vozů s okřídleným šípem ve znaku PohoFest 2014. Kromě několika soutěží, proběhla i výstava vozů na náměstí v Opočně.

Škoda sraz PohoFest

Ve vesničce Pohoří se letos konal již třetí sraz vozů Škoda PohoFest. Účastníci se začali sjíždět ji během pátečního odpoledne a nejvíce byly zastoupeny „užovky“ (první modely Škoda 105-120). Na večer pak byly připraveny různé soutěže v areálu s noční párty.

Slalom a sprint na 400m

Druhý den od sobotního rána probíhal příjezd dalších účastníků. Zároveň se rozeběhly i registrace na slalom a sprint na 400m. Přemotivovanost a neodhadnutí svého jízdního umění zavedly některé řidiče včetně svých vozů do příkopu. Naštěstí se nikomu nic vážného nestalo.

 

Opočno

Po poledni započal individuální přesun vozů na náměstí v Opočně, jehož dominantou je renesanční zámek, který si ročně prohlédne přibližně 70.000 osob. Přímo ve městě je další velké množství památkově chráněných budov a kostelů. Nechybí zde ani romantická zákoutí, která nechávají nahlédnout do minulého století.

Po zaplnění vetší části náměstí si obyvatelé Opočna mohli prohlédnou celou pleádu škodovek s motorem vzadu. Jak již jsme řekli v úvodu, nejvíce byl zastoupen model Škoda 105-135. S prvními odpoledními kapkami započal i odjezd některých účastníků domů a následovala spanilá jízda do areálu v pohoří, kde pokračoval sobotní program.

Angličan Škoda 110 R

Nesmíme zapomenout ani na některé vozy, které potěší srdce každého milovníka vozů Škoda. Zmíním jen některé, z našeho pohledu nejzajímavější. Prním bylo eRko s pravostranným řízením, v perfektně zrestaurovaném stavu, hezká červená užovka 120GLS, nebo oranžová stovka s dánskými značkami. Více už vám napoví fotogalerie, kterou pro Vás nafotil Olin.

Velká fotogalerie PohoFest 2014