Na jarním srazu SKODAHOME.cz byla představena designová studie ŠKODA Fabia RS2000 a zároveň mohli návštěvníci vidět první modely tohoto vozu v měřítku 1:43 od známého výrobce firmy Abrex.

ŠKODA Fabia RS 2000

Designová studie ŠKODA Fabia RS2000 byla poprvé představena v roce 2011 na setkání GTI ve městě Reifnitz na břehu jezera Wörthersee  . Designéři značky ŠKODA vytvořili z úspěšného soutěžního vozu Fabia Super 2000 svébytný roadster sledující jediný cíl: dynamiku a radost ze sportovního svezení.

Na základě širokého speciálu ze stáje ŠKODA Motorsport vznikl roadster Fabia RS 2000 s prostorem pro čtveřici cestujících, z nichž každý najde dostatek místa pro sezení i nastupování. Nízká linie oken ohraničující prostor pro posádku vpředu a na bocích zajišťuje nejen skvělý výhled, ale také pocit sounáležitosti s okolní krajinou.

Abrex

Firma Abrex je hlavním výrobcem modelů s okřídleným šípem ve znaku a jednou modelovou řadou jsou i designové studie. Po ŠKODA Yeti Concept Car, ŠKODA Joyster Concept Car, ŠKODA VisionD přišel další v měřítku 1:43 ŠKODA Fabia RS 2000.

Nejrozšířenějším měřítkem je 1:43, kde zájemci naleznou více jak čtyři desítky základních a řadu tematicky zaměřených modelů (taxi, policie …) vozů Škoda. Nezapomeňme ani na větší měřítka, kterými jsou osmnáctiny, kde jsou modely zpracovány až do nejmenších detailů.  U měřítka 1:24 naleznete již otevírací dveře a kapoty. Nejmenšími modely jsou v měřítku 1:72.

ŠKODA Fabia RS 2000 1:43

Model ŠKODA Fabia RS 2000 v měřítku 1:43 měl pro nás několik nej. Byli jsme první, kteří ho zájemcům představili a zároveň si ho všichni mohli porovnat se skutečným vozem, který byl součástí prezentace značky ŠKODA na 18. srazu SKODAHOME.cz.

A jak dopadlo porovnání? Model hned na první pohled zaujme propracovaným interiérem, který je od skutečného opravdu k nepoznání, jen je 43 krát menší. I vnější tvary odpovídají skutečnému vozu, který vychází ze sportovní Fabie Super 2000.

Jediné, kde se firma Abrex pustila do své vlastní představivosti je barevnost modelů. Ve skutečnosti je pouze jeden zelený, ale my musíme uznat, že i červená nebo bílá modelu opravdu sluší.

Se známkováním to bylo tentokrát jednodušší, jelikož jsme měli před očima i skutečný vůz ŠKODA Fabia RS 2000. Jedinou malou výtku máme k laku, kterého se nám na modelu zdá velká vrstva, a proto modelu ŠKODA Fabia RS 2000 v měřítku 1:43 dáváme jedna méně.