Tradiční výrobce a vývojář vlastních olejů, britská rodinná společnost Millers Oils Ltd., byla založena již v roce 1887. Nabízí zcela originální produkci, kdy všechny výrobky jsou vyvinuty, vyrobeny a baleny v Anglii, distribuovány do Čech a na Slovensko

Millers Oils

V rozsáhlé řadě Automotive nabízí komplexní portfolio produktů s důrazem na špičkovou kvalitu, podpořenou nasazením v závodním motorsportu. Oleje a další produkty z řady Millers Oils Motorsport používají čeští účastníci šampionátu WRC Martin Prokop (Fiesta RS WRC) a ME v Rally Martin Hudec (produkční speciály – Lancer EVO IX), dále další týmy a jednotlivci na všech úrovních motorsportu. Oleje Millers Oils jsou používány v rallycrossovém MS a v MS Supersportů (český tým Kawasaki Intermoto). Na oleje Millers Oils spoléhá i tým KM Racing, pravidelný účastník Dakaru a podobných extrémních soutěží.

Pro civilní vozy doporučujeme zejména produkty z řad Premium a Nanodrive Energy Efficient (velice populární a výkonné oleje s nanočásticemi). V řadě Premium naleznete veškeré moderní motorové a převodové oleje, brzdové kapaliny, vazelíny, spreje a další provozní kapaliny. Vše z originální produkce, Made in England. Produkty z řady Premium jsou oficálně schváleny a certifikovány automobilkami i pro použití ve vozech v záruce!

Pro vyhledání produktu pro Váš vůz využijte buďto naši on-line aplikaci nebo nás kontaktujte přímo na info@millersoils.cz nebo +420 725 552 195

Pokud vyžadujete absolutní kvalitu pro sportovní nebo jiné vysoce výkonné aplikace, potom Vám doporučujeme prostudovat nabídku řady Motorsport, kde nabízíme motorové oleje CFS na unikátní bázi základových olejů trojitých esterů (špičková tepelná a střihová odolnost, excelentní smáčivost kovů atd.) nebo CFS NT (trojité estery + nanočástice), dále oleje převodové, aditivaci paliva, brzdové kapaliny atd.

Některé z Vás jistě zaujme nabídka řady Classic, kde naleznete několik desítek olejů, maziv a aditiv pro historické automobily. Vše vycházejíc z historie, zkušeností a tradice firmy Millers Oils a britského motorismu jako takového.

NANODRIVE – oleje s nanočásticemi

Představují v současnosti nejatraktivnější a nejdynamičtěji se rozvíjející položku v nabídce Millers Oils, proto si o nich povězme něco víc.

Začátkem minulého roku jsme uvedli na trh novou řadu energeticky efektivních motorových a převodových olejů – Nanodrive Energy Efficient – které prokazatelně přispívají ke snížení spotřeby paliva a rovněž výrazně redukují opotřebení součástí motoru a převodovky. Oleje jsou sestaveny s použitím nanočástic, které svými vlastnostmi způsobují snížené tření, což vede ke snížení spotřeby paliva o 2 až 3% a výrazné, až 50%, redukci opotřebení součástí motoru.

Technologie Nanodrive Low Friction byla poprvé využita v závodních motorových a převodových olejích, které umožňují dosáhnout vyššího výkonu a kroutícího momentu díky redukci třecích ztrát v motoru a převodovce. Stejná technologie nám dovoluje sestavit i tuto novou Energy Efficient řadu pro civilní a lehké dodávkové automobily.

Jeden ze způsobů, jak snížit spotřebu paliva, je použít olej s nižší viskozitou. U tradičně vyráběných olejů může být ovšem nevýhodou oslabování olejového filmu při vyšších provozních teplotách s rizikem zvýšeného opotřebení součástí motoru.

Technologie Nanodrive společnosti Millers Oils tento problém řeší a nabízí tak dosažení nižšího koeficientu tření bez nutnosti snížení viskozity použitého oleje, a to při zachování adekvátně silného olejového filmu, který přispívá k minimálnímu opotřebení. Tím jsou sníženy náklady na pohonné hmoty, protože na otáčku motoru je zkrátka potřeba méně energie.

V současnosti jsou v nabídce čtyři energeticky efektivní motorové oleje – tři plně syntetické o viskozitách 5w30 resp. 5w40 a jeden polosyntetický 10w40. Uživatelé si ji mohou snadno doplnit již stávajícími oleji Nanodrive z řady Motorsport CFS NT o viskozitách od 0w20 přes 5w40 po 10w60, které jsou pro většinu civilních aplikací také vhodné (kromě motorů s DPF).

Tření, ke kterému dochází v převodovém ústrojí, také způsobuje ztráty energetické účinnosti. V převodovce je způsobováno vzájemným posuvným a rotačním pohybem součástí proti sobě, což je odlišné od čistě klouzavého pohybu pístu v motoru. Na základě toho je převodový olej nutné formulovat odlišně, aby absorboval extrémní tlaky, ke kterým mezi součástmi v transmisích dochází. Proto byl sestaven i energeticky efektivní převodový olej EE Transmission 75w90.

Více informací o produktech s nanočísticemi Millers Oils Nanodrive včetně výsledků testů a měření naleznete na www.nanodrive.cz

ECOMAX a další populární palivová aditiva

Paliva na českých čerpacích stanicích neoplývají špičkovou pověstí a doplňková aditivace nafty i benzínu je mezi motoristy poměrně populární. Aditivy Diesel Power Ecomax a Petrol Power Ecomax patří k nejpopulárnějším produktům z nabídky Millers Oils. Přispívají ke zvýšení cetanového resp. oktanového čísla, vylepšenému spalování, snížení spotřeby paliva, díky čemuž chrání i katalyzátor nebo filtr pevných částic. Dále čistí spalovací prostor a vstřikovače. V poslední době k nim přibyly ještě čističe vstřiků Diesel Injector Cleaner a Petrol Injectol Cleaner a velice atraktivní čistič a regenerát filtrů pevných částic – DPF Cleaner and Regenerator.

Kompletní informace k palivovým aditivům naleznete na www.ecomax.cz

Členové a uživatelé SKODAHOME.cz obdrží při objednávce z www.millersoils.cz slevu 10% na veškeré objednané zboží.

Slevu uplatníte jednoduše – při objednání z www.millersoils.cz nebo přímo na mail info@millersoils.cz prosím napište do objednávky “SKODAHOME“ a svůj nick z fóra. U detailu každého produktu je dole možnost umístit jej rovnou do nákupního koše a potom bez zdlouhavé registrace objednat. Rovněž členům SKODAHOME nabídneme zvýhodněné poštovné + dobírkovné a to ve výši 100,- Kč oproti jinak běžným 130,-Kč.

Pokud si přejete platit on-line platební kartou nebo převodem z účtu, doporučujeme udělat si na našem webu zákaznickou registraci / kartu, kde Vám nastavíme plošnou 10% slevu. Poštovné při této formě úhrady potom platíte jen 90,- Kč.

Členové a uživatelé SKODAHOME.cz obdrží při objednávce z www.millersoils.cz slevu 10% na veškeré objednané zboží.