V roce 1975 vznikla závodní legenda vůz Škoda 130 RS s okřídleným šípem ve znaku. Nejprve byla homologována okruhová verze, ze které pak rok na to přišla i soutěžní. Již od začátku bylo jasné, že se v AZNP Mladá Boleslav podařilo vyvinout úžasné závodní a

FOXtoys nově

Vzhledem k neustálému rozšiřování firmy a potřebě větších prostor se firma v letošním roce rozhodla přesunout do nových prostor a zde otevřít i zcela novou prodejnu modelů aut.  Sídlo firmy a tuto prodejnu naleznete na adrese Praha 9 v ulici K Žižkovu 3.

Otevření prodejny se neslo v duchu legendy našeho motoristického sportu vozu ŠKODA 130 RS. Na dvoře se objevily hned tři skutečné vozy doplněné a několik dalších zajímavých nejen soutěžních vozů s okřídleným šípem ve znaku ŠKODA 130 LR nebo ŠKODA Favorit.

Starší vozy zastoupila ŠKODA Octavia firmy FOXtoys doplněná dvěma eMBéčky, z nichž jedno je Vám hodně známé. V letošním roce ŠKODA 1000 MBG z roku 1967 dojela v soutěži MS veteránů OBR 2014 FIVA na hezkém osmém místě z více jak 70 posádek na startu.

ŠKODA 130 RS v měřítku 1:18

Firma FOXtoys současně nabízí bílou a červenou verzi bez polepů. Dále bílou s polepy z Rally Škoda 1979 a 1980, ve kterých závodila legenda j. Haugland. Další verzí jsou modely všech tří vozů z Rally Monte carlo 1977. Modely jsou v základním potisku, který je společný pro všechny tři eReSa, která stála na startu. Kupující si vybere posádku, kterou chce a poté má dvě možnosti. Koupí si model v základním provedení a k němu dostane příslušný aršík s polepy, které si sám nalepí dle přiloženého návodu, nebo si může zakoupit již hotový, polepený vůz.

E-shop FOXtoys

Závěrem Vám připomeneme ještě adresy kamenných krámů, které naleznete v ulici Na Příkopě 12, v pasáži Černá Růže a nový v ulici K Žižkovu 3, Praha 9.  Jednodušší je ale nákup pře e-shop, kde naleznete kompletní sortiment modelů, které firma FOXtoys prodává.