Nová ŠKODA Fabia na pomyslné přehlídkové molo automobilové elegance vstupuje jako moderní, dynamický a emocionální vůz. Nyní ho v měřítku 1:43 uvedla na trh firma i-SCALE, která je novým výrobcem modelů s okřídleným šípem na trhu.

ŠKODA Fabia třetí generace

Nová Fabia jako první sériový model značky ŠKODA ukazuje evoluci designového jazyka mladoboleslavské automobilky směrem k expresivnějšímu, emocionálnějšímu designu. Vůbec poprvé u sériového vozu designéři uplatnili nové designové prvky studie „ŠKODA VisionC“. Současně jsou na voze patrné i prvky, známé z vozů týmu ŠKODA Motorsport. Nový vzhled jak hatchbacku, tak verze kombi, sází na krystalické tvary, ostré linie a maximální preciznost detailů. Fabia a Fabia Combi mají vyvážené, elegantní proporce a ve srovnání se svými předchůdci jsou o 90 mm širší a 31 mm nižší.

OB-autodíly

Firma OB-autodíly patří k významným prodejcům náhradních dílů a doplňků na vozy Škoda. Dále jak v e-shopu. Tak i v kamenném  krámě naleznete modely malých škodovek v několika měřítkách. Posledním přírůstkem jsou modely v měřítku 1:43 nové Fabie jak v provedení hatchback, tak i combi.

ŠKODA Fabia III 1:43

Novým výrobcem modelů Škoda je firma i-Scale a její prvotinou je model v měřítku 1:43 nové Fabie. Již první pohled ještě v krabičce ukazuje, že se jedná o zdařilý počin.  Po důkladném prohlédnutí jak hatchback, tak i combi se nám líbí přesné a jemné rytí. Velmi zdařilé jsou i další drobné doplňky kliky, kola či světla. Jasně čirá okna dobře pasují s karoserií a dodávají modelu na věrnosti s originálem. Líbil se nám i tvarově propracovaný podvozek.

SKODAHOME.cz známkuje

I přes na první pohled zdařilý model, máme několik výhrad. První je lakování modelu. Barevná paleta odpovídá sice vzorníku Škoda, ale zvláště stříbrný model by zasloužil více bezbarvého laku, který by dodal více lesku. Více lesku by si zasloužily i znaky. Poprvé hodnotíme model firmy i-Scale, a již nyní si modely nové Fabie jak v provedení hatchback, tak i combi vysloužily lepší dvojku.

Závěrem poděkujeme firmě OB-autodíly, která nám poskytla modely k recenzi. Zakoupit je můžete buď přímo v kamenném obchodě v Hradci Králové, nebo bezstarostně objednat v e-shopu. Ještě připomeneme, že uživatelé fóra SKODAHOME mají na vybrané produkty slevu.