Carsharing představuje progresivní způsob mobility, účinnou inovaci v řešení nedostatku parkovacích míst a zlepšení životního prostředí ve velkých městech. Největší poskytovatel carsharingu v České republice CAR4WAY rozšiřuje nabídku moderního řešení indi

CAR4WAY

„Společnost CAR4WAY vstoupila na trh v roce 2013 s nabídkou 12 vozů v prvotním testovacím programu carsharingu. V roce 2014 již carsharingu CAR4WAY aktivně využívalo přes 50 zákazníků, kteří se sdílenými vozy najeli celkem více než 100 000 kilometrů. V letošním roce zahajuje carsharing CAR4WAY ofenzivu, která dále upevní vedoucí pozici společnost na trhu sdílení vozidel v České republice,“ říká Pavel Louda, předseda představenstva CAR4WAY a.s.

Carsharing

Inovativní služba carsharingu CAR4WAY je primárně určena zákazníkům, kteří nedisponují vlastním vozem, ale chtějí využívat výhod individuální mobility, kterou doprava autem nabízí a zároveň jim jsou blízké myšlenky společenské odpovědnosti a ekologie, společně s ekonomickým smýšlením. Vozidla CAR4WAY je možné vyzvednout v dané lokalitě, půjčit si je na libovolně dlouhou dobu a poté vrátit zpět a přenechat dalšímu účastníkovi programu. Se službou CAR4WAY zaplatí zákazník vždy jen tolik, kolik opravdu projede.

Ze sdílení aut netěží jen uživatelé systému CAR4WAY, ale také ostatní obyvatelé města. Ve světových metropolích, kde je carsharing rozšířen, se povedlo redukovat počty nutných parkovacích míst a tím ve vytíženém intravilánu uvolnit veřejný prostor pro zeleň či volnočasové aktivity obyvatel. Například v USA je jen cca 10% osobních vozidel v přímém osobním vlastnictví – naprostou většinu představují vozy v pronájmu, firemní auta a automobily využívané ke sdílení v programech carsharingu, které poskytují výhody vyplývající z vlastnictví vozu bez starostí a rizik dalších nákladů v podobě servisu či klesající zůstatkové hodnoty. CAR4WAY se hlásí k vizi společenské odpovědnosti a chce se v České republice podstatnou měrou podílet na zlepšování životního prostředí pro obyvatele hustě obydlených oblastí.

Po jednoduché a časově nenáročné registraci do systému CAR4WAY dostanou zákazníci bezdotykovou čipovou kartu a mohou začít naplno využívat všech výhod carsharingu. Přehledná aplikace CAR4WAY dostupná na webu www.car4way.cz i pro mobilní zařízení, zobrazí dostupné vozy, které si zákazník může několika kliknutími zarezervovat. Vozy CAR4WAY jsou k dispozici přímo na ulicích v mnoha lokalitách Prahy, včetně centra . Uživatel si vybere vůz požadované kategorie ve své bezprostřední blízkosti, nemusí se nikam dále dopravovat ani nic složitě vyřizovat. Sdílení je jednoduché, po rezervaci stačí přiložit ID kartu, čímž se vůz odemkne, nasednout, vyzvednout klíče umístěné v přihrádce spolujezdce, nastartovat a jet. Po skončení užívání sdíleného vozidla se klíče vrátí do místa v přihrádce a kartou se vůz uzamkne.

Škoda Citigo a Rapid

Výhradním dodavatelem vozů CAR4WAY je Škoda. Vozy Škoda jsou bezpečné, ekologické, pro zákazníky maximálně pochopitelné v rovině ovládání a uživatelsky přívětivé. CAR4WAY zákazníkům garantuje, že vůz Škoda, který si v bohaté nabídce lokalit vyberou, bude vždy nový, s maximálním nájezdem 20 000 km a stářím do jednoho roku.

CAR4WAY doposud využívá vozy Škoda Citigo a Rapid. V nejbližší době se nabídka vozů rozšíří o praktický model Škoda Fabia Combi. V Praze je aktuálně k dispozici přes 50 vozů, během letošního roku bude počet aut navýšen až na 150 kusů. Služba CAR4WAY bude v nejbližší době uvedena také v dalších městech České republiky, pilotní projekty jsou připravovány v Poděbradech a Pardubicích. Ve střednědobém horizontu se portfolio CAR4WAY rozšíří o další typy vozů, např. o vozy užitkové, které rozšíří možnosti carsharingu CAR4WAY o výhodnou, jednoduchou a rychlou přepravu rozměrných nákladů.

http://youtu.be/s47fS2KS5q0